HORESTA og 3F’s fælles Hospitality Career-projekt har til hensigt at tiltrække flere unge talenter til hotel- og restauranterhvervets uddannelser, og derefter er fokus ligeledes på at mindske frafaldet på uddannelserne.

Det sker blandt andet ved at tilbyde branchens yngste kolleger at blive tilknyttet en mentor. Det kunne for eksempel være Jannick Egede, der til dagligt er souschef på Restaurant Nordatlanten i Odense.

”Mange unge står måske med deres første rigtige arbejde, og de har aldrig stiftet bekendtskab med et professionelt køkken. Her kan opstå spørgsmål om arbejdsgange eller arbejdsmiljøet, og som mentor er min opgave at dele ud af egne erfaringer og komme med kvalificerede bud på løsninger. Jeg kan godt huske, da jeg selv stod i samme situation, men nu kan jeg også se det fra min nuværende stilling som souschef. Det giver et perspektiv på tingene, som forhåbentlig kan hjælpe vores kommende kolleger,” fortæller han.

Han tilføjer, at han blandt andet er blevet spurgt til branchens arbejdstider af en mentee.

”I en restaurant er vi ofte på arbejde, når folk er sultne, men det er jo ikke fordi, man ikke har fri. Så handler det om at sat lys på, hvilke muligheder man har, når man for eksempel har hverdagsfri eller først møder ind ved middagstid,” siger Jannick Egede, og fortsætter:

”Jeg håber, at min sparring giver de unge værdi. Det er i hvert fald det indtryk, jeg får fra dem. Jeg havde selv en fantastisk læretid, hvor jeg fik en enorm opbakning, og det vil jeg gerne give videre. Derfor håber jeg, at mange flere unge i erhvervet vil gøre brug af mulighederne for at have en mentor og en livslinje ved hånden.”

Afsluttende lyder Jannick Egede budskab, at de unge aldrig skal gå og brænde inde med spørgsmål eller bekymringer. Og selv hvis man ikke gør brug af en mentor, så er det vigtigt, at man deler sine tanker med betroede kolleger, familie eller venner.

Har I unge, som I tænker kunne drage fordel af sparring med en mentor, så er I velkommen til at kontakte Hospitality Careers projektleder, Patrick Lykke Eilert. Han vil derefter matche medarbejderen med den helt rigtige fra projektets mentor-korps.   

Log ind