Den gastronomiske bevågenhed på København har længe været stor, og den er bestemt ikke blevet mindre i denne uge, hvor World’s 50 Best Restaurants-listen er blevet offentliggjort.

Her indtog Geranium førstepladsen, Alchemist blev nummer 18. og Jordnær i Gentofte blev nummer 38.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, mener, at betydningen er enorm for både restauranterne, branchen og dansk turisme.

”Det giver en endnu større tro på fremtiden. Vi ved, at for eksempel den første Michelin-stjerne kan give et stort løft i omsætningen. Men stjerner og anerkendelse har ikke kun betydning for restauranterne. Det har også en stor betydning for hele dansk gastronomi, når spotlyset er på København og Danmark,” siger Kristian Nørgaard til TV2 Lorry.

Til Ritzau fortæller HORESTAs politiske direktør, at han håber, at dansk gastronomis momentum vil kunne bringe flere ind på uddannelserne.

“Det er det, vi har brug for, når vi kigger 5-10-20 år frem i tiden, hvis vi skal fastholde den styrkeposition,” siger Kristian Nørgaard.

Søren Ledet, restaurantchef på Geranium, fortæller, at kåringen var en enorm lettelse, men han tilføjer, at anerkendelsen bidrager til at bygge forventningerne op hos gæsterne.

”Næste skridt er, at vi skal leve op til de forventninger,” siger han til TV2 Lorry.

Tysk tostjernet topgastronomi i Tivoli

Sæsonens anden pop-up restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli er noget så specielt som en to-stjernet tysk restaurant med fokus på det bæredygtige og veganske.

Fornem gastronomisk pris til restauratør Uffe Nielsen

Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.

Log ind