Den gastronomiske bevågenhed på København har længe været stor, og den er bestemt ikke blevet mindre i denne uge, hvor World’s 50 Best Restaurants-listen er blevet offentliggjort.

Her indtog Geranium førstepladsen, Alchemist blev nummer 18. og Jordnær i Gentofte blev nummer 38.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, mener, at betydningen er enorm for både restauranterne, branchen og dansk turisme.

”Det giver en endnu større tro på fremtiden. Vi ved, at for eksempel den første Michelin-stjerne kan give et stort løft i omsætningen. Men stjerner og anerkendelse har ikke kun betydning for restauranterne. Det har også en stor betydning for hele dansk gastronomi, når spotlyset er på København og Danmark,” siger Kristian Nørgaard til TV2 Lorry.

Til Ritzau fortæller HORESTAs politiske direktør, at han håber, at dansk gastronomis momentum vil kunne bringe flere ind på uddannelserne.

“Det er det, vi har brug for, når vi kigger 5-10-20 år frem i tiden, hvis vi skal fastholde den styrkeposition,” siger Kristian Nørgaard.

Søren Ledet, restaurantchef på Geranium, fortæller, at kåringen var en enorm lettelse, men han tilføjer, at anerkendelsen bidrager til at bygge forventningerne op hos gæsterne.

”Næste skridt er, at vi skal leve op til de forventninger,” siger han til TV2 Lorry.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind