I en travl hverdag, hvor hovedfokus er på kunderne, er køling ofte blot en del af produktionsudstyret som driftes i henhold til Fødevarestyrelsens krav. Ikke desto mindre udgør køl og frost ca. 18 pct. af det samlede energiforbrug i en gennemsnitlig restauration.

”På en temadag sætter Teknologisk Institut og HORESTA fokus på, hvordan jeres virksomhed sparer på energien til fordel for pengepungen samt miljøet og samtidig opnår større fødevaresikkerhed. Det behøver nemlig hverken at være kompliceret eller omkostningsfuldt at få en både grønne og mere effektiv drift på dette område,” siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

På dagen vil der være indlæg af Københavns Kommune, Fødevarestyrelsen, Teknologisk Institut, Flexmeter og Eupry.

Vi inviterer deltagerne til at blive en del af dialogen, møde leverandørerne der kan hjælpe og ser frem til en temadag i godt selskab.

Program

  • Intro – Esben Vendelbo Foged, Sektionsleder, Teknologisk Institut
  • Kontrol og konsekvensen af forkert temperatur set ud fra fødevaresikkerhed, Christina Reenberg Skov, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
  • Københavns Kommunes Klimamål og spareindsats i restaurationsbranchen, Lotte Kjærgaard, projektleder, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.
  • Fang Fråserne, Peter Thomsen, Direktør, Flexmeter
  • Energispring, Ditte Greve Mikkelsen, Københavns Kommune.
  • Helhedssyn på restauranter og spisesteders energiforbrug fx via Green Restaurant. v/ Mikal Holt Jensen, miljøchef, HORESTA
  • Fingeraftryk for forebyggende vedligehold og energioptimering i restaurationsbranchen, Esben Vendelbo Foged, Sektionsleder, Teknologisk Institut.  
  • Online logning af temperaturkvalitet og add-on services til ”en simpel logning”, Head of Business Development & Marketing, Adam Hartmann-Kruckow, Eupry
  • Præsentation af energimærkningsordning og ”Eco-design”-krav for køleprodukter til professionelle (restaurationsbranchen), Hans Walløe, Laboratorieansvarlig, Teknologisk Institut.

Start kl. 9.00 – slut kl. 13.00

Ordstyrer: Esben Vendelbo Foged, Sektionsleder, Teknologisk Institut

Tid: 7. Februar

Sted: HORESTA – Vodroffsvej 32, 1900 Frederiksberg

Pris for HORESTA-medlemmer: Gratis

Pris for ikke HORESTA-medlemmer: 500 kr.

Link til tilmelding.

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Endnu et grønt stempel af hotel i København

NH Collection Copenhagen har opnået den internationale miljøcertificering Green Key, der tildeles virksomheder i turismebranchen, som gør en ekstra indsats for at passe på miljøet.

Log ind