HORESTAs medlemmer med overenskomst har adgang til detaljerede løn-, fraværs- og ulykkesstatistikker hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Her kan I både finde tal om løn, fravær og ulykker for hotel- og restauranterhvervet samt hele det private arbejdsmarked, som kan bruges til at benchmarke jeres forretning op mod branchen.

Statistik-værktøjet giver mulighed for at sammenligne din virksomheds lønninger med det generelle niveau i branchen, og virksomheder med minimum 35 ansatte og mindst 10 kvinder og 10 mænd i samme arbejdsfunktion – fx tjenere - kan desuden se den kønsopdelte lønstatistik for deres virksomhed.

Hvis I ikke allerede har adgang, skal virksomhedens administrerende direktør/ejer underskrive og returnere denne blanket. Når HORESTA modtager blanketten, sender vi brugernavnet og praktiske oplysninger via e-mail til jer, og DA sender den personlige adgangskode med posten.       

OBS! Vær opmærksom på, at fratrådte medarbejdere ikke må have adgang til lønstatistikken. Det er jeres ansvar at fjerne tidligere ansattes adgang.

Har I spørgsmål til lønstatistikken, så er I altid meget velkommen til at kontakte os på [email protected].

Karin.jpg
Chefkonsulent
Karin Bækby Petersen
headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Danskere skifter job som aldrig før

I løbet af 2021 er arbejdsmarkedet igen kommet i højt gear, hvor et kraftfuldt opsving medfører mange jobåbninger. Virksomhederne er igen begyndt at ansatte nye medarbejdere, efter de har holdt sig tilbage under coronapandemien. Det fører til en stor stigning i tilgangen fra 27,5 procent i 2020 til 38,4 procent i 2021. Afgangen er også steget fra 30,5 procent i 2020 til 31,5 procent i 2021.

Er omklædningstid til arbejdstøj en del af arbejdstiden?

Når en medarbejder tilbringer tid på arbejdspladsen, som led i udførsel af tjeneste anses det for arbejdstid. Men skal medarbejdere, der skal omklæde på virksomheden udenfor den effektive arbejdstid, have særskilt betaling for omklædningstiden? Ved en faglig voldgift fra maj, blev det fundet, at det kan aftales, at betalingen for omklædningstid kan være indeholdt i betalingen for tiden i produktionen.

Sammenlign jeres virksomhed med den nyeste lønstatistik

HORESTAs medlemmer med overenskomst har adgang til detaljerede løn-, fraværs- og ulykkesstatistikker hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Her kan I både finde tal om løn, fravær og ulykker for hotel- og restauranterhvervet samt hele det private arbejdsmarked, som kan bruges til at benchmarke jeres forretning op mod branchen.

Log ind