Zleep Hotels har større udgifter til det pengetransportfirma, der afhenter virksomhedens kassebeholdning, end kædens hoteller får ind i kontanter fra gæsterne. Derfor ønsker Peter Haaber, CEO i Zleep Hotels, muligheden for at afvise kontantbetalinger i alle døgnets timer, hvilket ikke er lovligt i dag.

”Det er besværligt og dyrt at håndtere kontanter, men det her handler først og fremmest om vores personales sikkerhed,” siger han, for når der er penge i kassen, så er der faren for, at virksomheden får begået indbrud.

Peter Haaber understreger, at det her ikke er et ønske om, at kontanter skal udfases i hele samfundet, men det handler om at give virksomhederne en valgfrihed.

Til spørgsmålet om hvorfor Zleep Hotels ikke blot kan spare vagtfirmaet væk og selv aflevere pengene i banken, lyder svaret.

”Vi vil ikke sende vores medarbejdere på gaden med kontanter. Og så har vi ikke en bank i nærheden, hvor vi kan aflevere pengene,” siger Peter Haaber.

HORESTA har i dag samlet flere end 150 virksomheder i branchen med budskabet til politikerne om at give virksomhederne lov til selv at vælge, om de vil tage imod kontanter:

Midlertidig lempelse af kontantreglen

Lovforslaget, der skal gøre det frivilligt for betalingsmodtagere at modtage 1.000-kronesedler som betaling, hvis kontantbetalingen overstiger købesummen med mere end 500 kr., træder snart i kraft.

Log ind