Zleep Hotels har større udgifter til det pengetransportfirma, der afhenter virksomhedens kassebeholdning, end kædens hoteller får ind i kontanter fra gæsterne. Derfor ønsker Peter Haaber, CEO i Zleep Hotels, muligheden for at afvise kontantbetalinger i alle døgnets timer, hvilket ikke er lovligt i dag.

”Det er besværligt og dyrt at håndtere kontanter, men det her handler først og fremmest om vores personales sikkerhed,” siger han, for når der er penge i kassen, så er der faren for, at virksomheden får begået indbrud.

Peter Haaber understreger, at det her ikke er et ønske om, at kontanter skal udfases i hele samfundet, men det handler om at give virksomhederne en valgfrihed.

Til spørgsmålet om hvorfor Zleep Hotels ikke blot kan spare vagtfirmaet væk og selv aflevere pengene i banken, lyder svaret.

”Vi vil ikke sende vores medarbejdere på gaden med kontanter. Og så har vi ikke en bank i nærheden, hvor vi kan aflevere pengene,” siger Peter Haaber.

HORESTA har i dag samlet flere end 150 virksomheder i branchen med budskabet til politikerne om at give virksomhederne lov til selv at vælge, om de vil tage imod kontanter:

Fik smugkig på dansk kædes kommende hotel

De gæster, som trodsede den silende regn og tog til rejsegilde på rastepladsen Recharge City, fik et smugkig på Zleep Hotel Horsens, hvor man vil forsøge at imødekomme en særlig efterspørgsel.

Log ind