Hvordan kommer man stærkt tilbage fra to års pandemi? Og hvordan dygtiggør man ledelsen, når medarbejderstaben fordobles?

En del af svaret fandt resortet HimmerLand via efteruddannelse. En konsulent fra HORESTA og 3F’s fælles projekt ”JA TAK til efteruddannelse” kom nemlig forbi virksomheden for at give dem det fulde overblik over mulighederne via erhvervets kompetenceudviklingsfond. Det resulterede i, at 14 mellemledere gennemførte akademifaget ”Ledelse i praksis”.

”Det har været en kæmpe gevinst for os. Efteruddannelse er en investering for virksomheden, og det kræver en indsats af de medarbejdere, som vi sendte afsted. Der er dog ingen tvivl om, at vi har fået stærkere ledere retur,” siger Pia Søgaard, HR Business Partner hos HimmerLand, og fortsætter:

”Vi kan kun anbefale alle andre i branchen at gøre det samme, for det har givet hele vores virksomhed og sammenhold et løft. I HimmerLand værdsætter vi modige leder, som tør udfordre det eksisterende. Med en lederuddannelse i bagagen oplever vi stærke ledere, som tager ansvar for både egen og andres udvikling,” fortæller hun.

Akademiuddannelsen er et samarbejde mellem HORESTA og erhvervsakademierne Cphbusiness og Dania.

Pia Søgaard roser samarbejdet, og kalder det ”let at være deltagende virksomhed”.

”Der var intet bureaukrati og unødvendigt skrivebordsarbejde. Vi skulle mere eller mindre bare møde op og sørge for et lokale. Undervisningen har været yderst professionel, og der har været en klar rød tråd igennem. Vi har allerede lagt endnu et modul i kalenderen, og vi er ikke i tvivl om, at opbakningen igen vil være stor fra vores mellemledere, selvom det er helt frivilligt,” siger Pia Søgaard.

Hun fremhæver også, at der er blevet større forståelse for hinandens ledelsesmæssige områder, og der er skabt et rum, hvor lederne kan dele udfordringer på en ærlig og åben måde.

”Vi er en stor virksomhed, og ingen kan klare alt selv. Med det her forløb har mange udviklet sig, så tilgangen nu ikke nødvendigvis er, hvordan de personligt skal arbejde sig til en løsning på de problemer, som møder dem i hverdagen. Nu er der i højere grad en evne til at lede sig til løsninger,” siger HimmerLands HR Business Partner, Pia Søgaard.

Efteruddannelsesforløbet er en del af en større proces, hvor HimmerLand arbejder med en række statements, som virksomhedens skal både lede og leve efter for at nå målet om de gladeste medarbejdere og gladeste gæster.   

Vil du vide mere om jeres muligheder for efteruddannelse? Så tag fag i HORESTAs eksperter på området:

Pia-Svane-1920x1280.jpg
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

HimmerLand kan nu kalde sig svanemærket

Målet om at opnå certificering med Svanemærket startede hos HimmerLand i efteråret 2021, og efter over et års gennemgang af resurseforbrug, leverandører, affaldssortering, rengøringsartikler og meget mere, kan HimmerLand nu kalde sig for et svanemærket hotel.

Log ind