Prisudviklingen på elmarkedet har i en lang periode været stigende, hvorfor Norsk Elkraft, som er leverandør til mange af medlemmerne i HORESTA, har fundet det nødvendigt at melde ud, hvad årsagen til de stigende priser skyldes.

”Forklaringen på denne udvikling er kort fortalt, at næsten alle de forhold, der har påvirkningskraft til at trække elprisen op, har vist styrke på én og samme tid,” lyder det fra Mikko Laakkonen Pedersen, Chef for Forretningsudvikling og Strategisk salg i Norsk Elkraft.

Norsk Elkraft Danmark A/S uddyber, at den hydrologiske balance i Norden udviser et markant underskud, og at der i en lang periode har været mindre vind end normalt. De vejrmæssige forhold ser desværre ud til at fortsætte et godt stykke tid endnu. Dertil kommer, at flere af de andre fundamentale prispåvirkende faktorer, såsom olie, kul, gas og CO2-kvoter gennem lang tid er steget i pris. 

Elmarkedet er i øjeblikket i en situation, hvor der på mange områder aldrig er set højere priser. Ser vi tilbage på Finanskrisen i 2008, var der i perioden op til priser, der mindede om de nuværende, men ifølge Norsk Elkraft Danmark A/S er det, vi oplever i øjeblikket, endnu mere markant.

Har I spørgsmål til jeres aftale om el, kan I kontakte medlemschef Nadeem Wasi – tlf. 35248051 // [email protected] .

Har I spørgsmål direkte til Norsk Elkraft, kan I kontakte salgschef Mikael Bach – tlf. 27738426 // [email protected]

 

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Log ind