Mandag aften var der igen store smil på læberne hos landets bedste restauratører. Trods corona-krisen kom Danmark nemlig fra den prestigefyldte Michelin-uddeling med en række nye stjerner.

Noma blev løftet fra to til tre stjerner, Kong Hans Kælder fra én til to, mens der var en enkelt stjerne til Lyst i Vejle, til Syttende i Sønderborg, til Substans i Aarhus og til The Samuel i København.

Blandt flere specialpriser fik Rene Redzepi fra Noma prisen Chef Mentor og Christoffer Sørensen fra Studio prisen Young Chef.

Stjerneregnen over dansk gastronomi glæder HORESTA, som understreger stjernernes enorme betydning for hele restauranterhvervet og dansk turisme.

”Et stærkt Michelin-segment er med til at hæve standarderne i hele erhvervet og flytte grænser. Derfor er det fantastisk, at restauranterhvervet får dette boost, nu hvor mange er på bagkant af krisen og parate til igen at fylde restauranterne. Flere virksomheder mærker allerede stor efterspørgsel, men stjernerne fra Michelin giver et enormt boost,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA, der mandag var i TV2 News for at kommentere på Michelinuddelingen.

”Danmark har en position i den gastronomiske superliga, og den er heldigvis kun blevet forstærket her til aften. Vi har restauranter, der bliver omtalt i pressen over hele kloden, og hvor folk står på venteliste i månedsvis. Madinteresserede valfarter til fra hele verden for at spise her, og det kommer hele oplevelseserhvervets værdikæde til glæde: Fra producenten og leverandørerne til restauranterne, samt til vores attraktioner, overnatningssteder og meget mere. Gastronomi er en vigtig ’reason to go’ for mange turister, og der står vi heldigvis stærkt på bagkant af coronaen med et innovativt og udfordrende restauranterhverv,” siger HORESTAs fødevarechef.

”Michelinuddelingen viser jo meget godt, at selvom nogle af landets bedste restauranter lukker, så popper der konstant nye op. Vi har fået skabt et økosystem i landets bedste restauranter, hvor kombinationen af et skyhøjt niveau og en stærk iværksættertrang blandt madhåndværkerne skaber ringe i vandet. Der er nu toprestauranter over hele landet, og der er også mange flere, der er stjerner værdige end blot dem, som Michelin har fremhævet,” lyder det afsluttende fra Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Aro er klar til næste Michelin-stjerne

Når årets Michelin-stjerner skal fordeles i Helsinki, håber Michael Madsen, der er medejer af Restaurant Aro, at restaurantejerne kan beholde den stjerne, de modtog sidste år.

Log ind