Den gradvise genåbning af samfundet gav en god sommer for de danske restauranter. Trods et fortsat lukket natteliv var den samlede omsætning på restauranter, cafeer, fastfood m.v. på omtrent samme niveau som før krisen.

”De danske restaurantgæster er vendt hurtigt tilbage i takt med, at restriktionerne er fjernet. Branchen omsatte i juli for godt 4 mia. kr., hvilket er det samme som før Corona-krisen. Når man tager i betragtning, at nattelivsomsætningen manglede, kan man godt sige, at omsætningen reelt er højere,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Mens restaurantbranchen efter mange måneders nedlukning har vind i sejlene, er der stadig et stykke vej for overnatningsvirksomhederne, som dog kan hente optimisme i, at deres tab i juli var langt mindre end i maj og juni. 

”I maj var det mere end halvdelen af omsætningen, der manglede, mens tabet i juli var reduceret til 21 pct. Så det går bestemt den rigtige vej, om end der er store regionale forskelle. Få udenlandske gæster og meget lav aktivitet på fx kongresområdet rammer især de københavnske hoteller hårdt,” udtaler Jonas Kjær.

Overnatningstal for juli viser, at mens de Københavnske hoteller manglede 45 pct. af gæsterne sammenlignet med en normal juli, lå antal overnatninger på hoteller i resten af landet en smule over en normal juli.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind