De to konferencer om bæredygtighed finder sted i Aarhus den 30. september og i København den 7. oktober.

”En af de seneste undersøgelser fra VisitDenmark viser, at turister efterspørger grønne destinationer og miljøcertificerede overnatningssteder. Flere støttepuljer og arrangementer hjælper turismen på vej fx de to konferencer i henholdsvis Aarhus og København,” udtaler Mikal Holt Jensen, som er miljøchef i HORESTA.

Sammen om grønne oplevelser

VisitAarhus afholder sammen med Aarhus Events og Aarhus Universitet en hybrid bæredygtighedskonference. ”Sammen om Grønne Oplevelser ”-konferencen giver jer indsigt, inspiration og konkrete redskaber til at tage ansvar og være i stand til at handle aktivt for et bedre klima, når I skaber oplevelser for andre. Konferencen livestreames på storskærm til fire aarhusianske lokationer, men I møder op fysisk på en af de fire inspirerende lokationer, hvor en facilitator er til stede og sikrer dialog på tværs af lokationerne.

Konferencen finder sted den 30. september på ARoS Aarhus Kunstmuseum, Moesgaard Museum, Aarhus Teater eller Museum Jorn.

I kan læse mere om konferencen og tilmelde jer her.

Kickoff konference om bæredygtig hotelrenovering

Den anden konference i bæredygtighedens tegn foregår i København. HORESTA er medarrangør af konferencen, son sætter fokus på energirenoveringer af hoteller i Københavns Kommune. Her kan I blive klogere på, hvordan energibesparelser i bygninger kan bidrage med en CO2-reduktion, som samtidig er med til at skabe en bedre driftsøkonomi for hotellet. Konferencen er startskuddet til indsatsen Energitrim, som har fokus på, hvordan energieffektivisering sikrer økonomiske og klimamæssige besparelser.

Konferencen finder sted den 7. oktober på Coco Hotel i København.

I kan læse mere om konferencen og tilmelde jer her.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Pressede konferencecentre imponerer på trods

Corona-nedlukningerne er afløst af ekstrem travlhed på landets konferencecentre, men mange af medarbejderne er væk, og de, der er tilbage, løber rigtig stærkt. Derfor er det måske ekstra imponerende at være blandt de fem nominerede til Årets Konferencecenter 2022, mener direktør Marlene H. Sylvester-Hvid fra foreningen Danske Konferencecentre, der står bag kåringen.

Kystvejens Hotel og Konferencecenter får nyt navn

Fremover skal gæster lede efter navnet Kysthotellet Djursland, hvis de vil overnatte på det, der hidtil har heddet Kystvejens Hotel og Konferencecenter. Samtidigt får stedet også et nyt, friskt logo. Navneskiftet sker for at indikere, at stedet i langt højere grad vil lægge vægt på, at outdooroplevelser bliver en del af oplevelsen, når man gæster hotellet, uanset om man er hotel- eller konferencegæst, skriver Lokalavisen.dk.

Mødebranchen klar til nye tider efter genåbningen

”Der kan igen holdes messer, foredrag og konferencer uden deltagerloft.” Det var ét af de længe ventede budskaber ved regeringens og sundhedsmyndighedernes pressemøde onsdag om genåbningen af Danmark. Genåbningen træder i kraft på tirsdag, den 1. februar, små to år efter coronakrisen satte ind. Dermed kan der igen blandt andet komme gang i erhvervsturisme og mødebranchen, skriver Standby.dk.

Log ind