Den danske Geranium-kok Ronni Vexøe Mortensen kunne mandag aften træde op på podiet med en sølvmedalje om halsen ved Bocuse d’Or 2021. Det lykkedes dermed nok engang at hive metal hjem til Danmark.

Ronni Mortensen var søndag i køkkenet med sin assistent Sebastian Holberg Svendsgaard i det franske Lyon, hvor duoen leverede kokkekunst til det ypperste, som imponerede dommerne i en sådan grad, at de nu kan kalde sig sølvvindere i det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

”Det er en imponerende præstation og en magtdemonstration uden lige, der sætter en tyk streg under, at Danmark er en del af den absolutte gastronomiske elite. HORESTA er pavestolte af at være en del af teamet bag Ronni og Sebastian. At de nu tager sølv med hjem til Danmark skaber en faglig stolthed i hele branchen, og det har en uvurderlig økonomisk værdi for både restaurantbranchen, fødevareindustrien og Danmarks anerkendelse i det hele taget,” siger Kirsten Munch Andersen, som er politisk direktør i HORESTA.

Det er kun 14 dage siden, at dansk gastronomi sidst fik international anerkendelse. Det skete, da danske restauranter samlet set fik 38 Michelin-stjerner – langt flere end nabolandene Sverige og Norge.

”Mange af vores gourmetrestauranter kæmper fortsat med at få lagt coronakrisen bag sig. Derfor er det imponerende og utrolig vigtigt, at vores gastronomiske stjerne fortsat lyser krystalklart på den internationale scene. Det kan forhåbentlig bidrage til, at vi kan få vores mange internationale gæster retur i nær fremtid,” siger Kirsten Munch Andersen.

Mange måneders hårdt arbejde
Det danske hold har i år skullet lave to serveringer for dommerne, hvoraf den første bestod af en tre-retters take-awaymenu. Her skulle hovedingrediensen være cherrytomater.

I den anden servering skulle hovedingrediensen være oksebovkile, hvortil Ronni og Sebastian skulle servere en sauce og tre slags tilbehør.

Retterne har de øvet sig på i flere måneder, og Ronni og hans team har lavet menuen op mod 100 gange før, at de skulle præstere i Lyon.

Frankrig vandt guld og Norge vandt bronze.

Log ind