På blot 18 uger er Christinna Stokkendal, som er tjener i HimmerLand, blevet efteruddannet som faglært tjener gennem JA TAK til efteruddannelse, som HORESTA og 3F står bag. I HimmerLand har ledelsen nemlig valgt, at de gerne vil dygtiggøre deres medarbejdere og give dem mulighed for at uddanne sig - selv når de har tilbragt mange år på arbejdsmarkedet.

Det muliggør JA TAK til efteruddannelse, da medarbejdere som Christinna kan få fuld løn og tage uddannelsen i arbejdstiden, så det harmonerer med familielivet. En virksomhed som Himmerland, der vælger at investere i medarbejderne, kan ligeledes søge AUB og kompetencefonden, som giver virksomheden en økonomisk håndsrækning til at uddanne medarbejderne.

”Projekt JA TAK har helt klar åbnet vores øjne for de muligheder, der ligger for efteruddannelse, og gjort det overskueligt, hvad det er for nogle uddannelser, vi kan sende vores medarbejdere afsted på,” siger Pia Søgaard, der er HR Business Manager i HimmerLand.

Mere ansvar

Christinnas overgang fra ufaglært til faglært tjener betyder, at hun nu er blevet ansvarlig for Himmerlands tjenerelever og teamleder for medarbejderne i Tjenerstaben.

Hun har derudover også fået et større ansvar, når selskaber besøger HimmerLand.

I videoen kan du høre Pia Søgaard og Christinna Stokkendal fortælle om, hvad efteruddannelse betyder for arbejdspladsen.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Stor dansk hotelkoncern hyldede sine mange elever

Arp-Hansen Hotel Group, Københavns største hotelkæde, hyldede ved sit årlige event Årets Elev sine 28 receptionist-, tjener- og kokkeelever. Der var tre vindere plus særprisen: Årets Fighter.

Log ind