Det bliver fra på fredag den 12. november, at kravet om coronapasset vender tilbage i dele af turisme- og oplevelseserhvervet.

Det ligger fast efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg i aftes.

Kravet om coronapas kommer til at gælde i nattelivet og på indendørs serveringssteder. Derudover skal der tjekkes coronapas til en række arrangementer og ved aktiviteter med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs i bade- og legelande, forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer samt ved konferencer, foredrag og messer.

Forudsætningen for genindførelsen af coronapasset var, at Folketingets Epidemikommission besluttede sig for igen at kategorisere corona som en samfundskritisk sygdom. Det gjorde kommissionen i aftes, men et politisk flertal var imod regeringens ønske om, at kategoriseringen skulle række fire måneder frem. Derfor gælder den foreløbig kun en måned.

Personaleforhold og kompensation

HORESTA forventer, at der igen indføres lovhjemmel til, at arbejdsgiverne kan stille krav om et gyldigt coronapas som forudsætning for fysisk fremmøde i virksomheden. Så snart vi ved mere om det, sender vi orientering ud i medlemskredsen.

HORESTA arbejder desuden på at få genaktiveret den tidligere ordning med udbetaling af dagpenge fra medarbejdernes første fraværsdag på grund af corona, hvad enten fraværet skyldes karantæne, sygdom eller børns sygdom.

Frem til den 31. december vil der fortsat være adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct. Derudover kan virksomheder anvende den midlertidige arbejdsfordelingsordning.

Tivoli sætter omsætningsrekord

Efter et dårligt år i 2021 kom Tivoli ud af 2022 med et overskud. I øjeblikket er op mod 100 håndværkere ved at gøre haven klar til åbning inden påske.

Log ind