Det vil være en katastrofe for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, hvis den aktuelle opblussen i antallet af coronasmittede fører til endnu en nedlukning af erhvervet.

Sådan sagde HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, søndag aften på TV2/News.

Han opfordrede til, at politikere og myndigheder kigger andre steder hen, hvis der skal skrues op for restriktionerne på et senere tidspunkt.

Det var netop de stigende smittetal henover weekenden, der var anledning til interviewet.

Tidligere på aftenen bragte TV2/News et interview med professor Allan Randrup Thomsen, hvor han udtrykte bekymring for udviklingen, men opfordrede til at afvente med yderligere restriktioner, indtil vi har set effekten af coronapasset og yderligere testning.

Allan Randrup Thomsen mener, at man derefter kan overveje at indføre mundbind i det offentlige rum, og at arbejdsgiverne udnytter muligheden for at kræve coronapas af sine ansatte. På spørgsmålet om, hvorvidt han kunne se endnu en nedlukning af restauranter og natteliv for sig sagde han:

”Jeg vil nødigt sige det, men jeg tør ikke på nuværende tidspunkt udelukke det”.

Kristian Nørgaard svarede, at han bestemt ikke håber, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet igen står først for.

”En nedlukning vil være katastrofal for os. Selvfølgelig skal vi følge udviklingen. Vi skal passe på hinanden og på vores sundhedsvæsen, men vi skal altså også passe på vores virksomheder og de arbejdspladser, der følger med”, sagde Kristian Nørgaard.

Han opfordrede til, at politikere og myndigheder kigger bringer andre redskaber i spil end kun at rette skytset mod hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Nu er vi igen blevet motivationen til, at folk skal vaccineres og testes. Men kommer man der igen, så er man nødt til at kigge bredere”, sagde Kristian Nørgaard.

Tivoli sætter omsætningsrekord

Efter et dårligt år i 2021 kom Tivoli ud af 2022 med et overskud. I øjeblikket er op mod 100 håndværkere ved at gøre haven klar til åbning inden påske.

Log ind