Nye restriktioner rettet mod hotel- og restauranterhvervet vil have store konsekvenser for et erhverv, der i forvejen har været ekstremt hårdt ramt af coronakrisen. Derfor opfordrer HORESTA på det kraftigste til at finde andre redskaber til at få styr på den aktuelle situation med stigning i smittetallet.

Det sagde HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, til TV2/News, da han blev interviewet i forbindelse med, at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, kom med en anbefaling om at genindføre coronapasset i blandt andet restauranter og cafeer.

Kristian Nørgaard gjorde opmærksom på, at det er et politisk ansvar at gennemføre restriktioner, og at forudsætningen skal være, at væsentlige, samfundskritiske funktioner er truet.

”Restriktioner vil selvfølgelig have konsekvenser. Med det sagt, så er det enormt vigtigt, at vi ikke ender ud i en nedlukning eller restriktioner på, hvor mange vi kan lukke ind, eller hvornår vi kan holde åbent til. Det er der simpelthen ikke råd til. Men vi er også i en anden situation nu, end vi har været før. Nu har man øget testkapaciteten, så lad os håbe, at det har en effekt. Og så lad os lade være med bare at tage de værktøjer, der ligger øverst i værktøjskassen, men netop kigge på, hvordan vi kan få flere til at blive vaccineret, og hvordan vi kan få danskere til at blive vaccineret, så vi netop ikke ender ud i, at det er vores branche, som igen skal holde for med restriktioner,” sagde Kristian Nørgaard.

Tivoli sætter omsætningsrekord

Efter et dårligt år i 2021 kom Tivoli ud af 2022 med et overskud. I øjeblikket er op mod 100 håndværkere ved at gøre haven klar til åbning inden påske.

Log ind