”I’m back again” stod der skrevet i farverige bogstaver henover skjorten på HORESTAs formand, Jan Vinther Laursen, da han i går gik på scenen for at byde velkommen til HORESTA Årsdag 2021 – Welcome back Colour.

Det var også den sidste sætning i sangen fra det spektakulære åbningsnummer med dansere og en saxofonist, der åbnede årsdagen med et brag.

Og ordene blev udgangspunktet for at få italesat, hvad HORESTA Årsdag 2021 egentlig handlede om – for selvom Jan i går var tilbage på scenen, handlede Årsdagen ikke om ham. Den handlede om branchen, vores erhverv og det fællesskab, som vi er en del af. Om betydningen af at branchen har en stærk og selvstændig organisation som HORESTA til både at skabe sammenhængskraft og til at levere rådgivning, viden, indsigt og til at varetage branchens interesser.

”For at vi individuelt kan lykkes, så skal rammerne være på plads. Der skal være et fundament og en retning for, at vi kan drive vores forretninger,” lød det fra formanden til de over 600 branchefolk, der var samlet i Øksnehallen.

Inspiration og fællesskab

HORESTA Årsdag blev en dag, hvor branchen så fremad.

I år har vi døbt vores Årsdag ”Welcome back colour”, fordi vi er overbeviste om, at turisme og oplevelser går en både lys og farverig fremtid i møde”, sagde Jan Vinther Laursen.

Dagen blev en dag i branchens tegn med inspirerende talks og debatter.

Blandt andet en debat blandt branchens egne folk, hvor der blev diskuteret mangel på arbejdskraft, og hvordan branchen formår at skabe en attraktiv arbejdsplads for både nuværende og fremtidige medarbejdere.

Den amerikanske keynote speaker Sylvie di Giusto, der havde taget den lange tur over Atlanten for at tale på Årsdagen, inspirerede branchen til, hvordan hver enkel kan skille sig ud, trods ens produkter, og gav os et indblik i hvordan mennesket egentlig træffer beslutninger.

Årsdagens moderator, Morten Resen, tog os gennem et rørende interview med hele Danmarks landstræner Kasper Hjulmand, der fortalte om den ledelsestilgang, som har ført landsholdet til det sted, hvor de er i dag. Med landsholdet arbejder han ikke ud fra KPI’er, men ud fra en drøm om at inspirere Danmark - en drøm som hele landsholdet og staben omkring deler.

”Vi skal jagte resultater, men vi skal også gøre noget godt for andre. For så giver det også mening, hvis vi ikke vinder fodboldkampene,” sagde Kasper Hjulmand.

Fremtidsforsker Anne Skare gav sit bud på, hvordan fremtidige generationer bliver en del af arbejdsmarkedet, som med humoristiske eksempler fik gang i lattermusklerne hos de fleste.

Som mentorer i Hospitality Career var Malte, Anna og Mads også på scenen for at fortælle om, hvordan de hjælper andre unge i branchen som fortrolige sparringspartnere i øjenhøjde.

Dagen sluttede af med en lille tur rundt i verden til de studerende, der har modtaget HORESTAs Jubilæumsfondslegater, som har sendt dem ud i den store verden for at dygtiggøre sig. 

Alt i alt afspejlede dagen det fantastiske fællesskab, som branchen udgør, og som vi ikke kan være foruden.

Lounge, streetfood, dans og poetry slam

Efter networking og inspiration i årets community pavillon blev dørene åbnet til HORESTA Lounge Party, hvor en række streetfood-vogne serverede lækker mad og flere forskellige barer bød på smagsrige drinks. En DJ og saxofonist satte gang i dansegulvet, og som en overraskelse blev der optrådt med poetry slam, som i kunstnerisk form opsummerede dagen.

Et tilbageblik på dagen

Se eller gense billederne fra den begivenhedsrige dag på vores Instagram og under hashtagget #HORESTA21

Book din plads til HORESTA Årsdag 2023!

Tilmeldingen til branchens absolut fedeste netværksdag er åbnet. Skynd dig at booke din billet og glæd til dig en inspirerende dag fyldt med oplevelser.

Log ind