I lyset af coronakrisen har Uddannelses- og Samarbejdsfondens bestyrelse besluttet at dække de omfattede virksomheders svendeprøvegebyrer i 2021 og 2022. Det sker for at give en håndsrækning til den hårdt pressede branchen, som stadig forsøger at opretholde deres uddannelsesansvar.

I 2021 udgør svendeprøvepriserne 3.061 kroner for gastronomer, 3.261 kroner for receptionister og 2.461 kroner for tjenere.

Henrik Green formand for HORESTAs uddannelsesudvalg udtaler:

”Jeg er rigtig glad for, at det har kunne lykkes, at give denne håndsrækning til de mange virksomheder, som kæmper en hård kamp både for deres virksomhed og for deres elever. I andet halvår lykkes det os, at indgå flere uddannelsesaftaler sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket i høj grad skyldes det særlige løntilskud til elever,” siger Henrik Green, og tilføjer:

”Vi er meget opmærksomme på de helt urimelige forudsætninger, som vores branche står over for, også i forhold til deres uddannelsesansvar. Men vi har brug for at fastholde så mange praktikpladser som muligt, da vi på den anden side af corona igen får behov for at sikre tilstrækkelig kvalificeret faglært arbejdskraft.”

I praksis betyder fondens dækning, at de virksomheder, som har betalt til Uddannelses- og Samarbejdsfonden samme periode forrige år, vil få dækket deres svendeprøvegebyr og ikke modtage de normale faktura i 2021 og 2022. Man skal altså have betalt fondsbidrag året forinden for at være omfattet.

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Kursus: Støtte til efter– og videreuddannelse

Kl. 09.30 - 12.00.

HORESTA inviterer til kursus i de økonomiske støtte muligheder, som eksisterer både offentligt og i overenskomsten mellem 3F/HORESTA i forhold til efter- og videreuddannelse.

Log ind