Savnet til oplevelseserhvervet har glædeligvis været stort blandt mange danskere. Derfor har nogle virksomheder oplevet mange gæster i visse tidsrum i de første genåbningsuger. HORESTA er dog ikke bekymrede for, hvorvidt virksomhederne kan håndtere gæsterne, fortæller politisk direktør, Kirsten Munch til TV2 Nyhederne og TV2 News. Det har de nemlig vist siden krisens start.
”Det kræver noget ekstra forståelse fra de danskere, der er i et festligt humør, men det oplever vi også. Restriktionerne koster dog ekstra ressourcer og penge for erhvervet,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.
Hun understreger, at restriktionerne selvfølgelig bliver overholdt.
”Det er den eneste måde, hvorpå vi kan åbne. Alle HORESTAs medlemmer gør sig ekstra, ekstra umage for, at det her foregår på ordentlig vis. Vi har brug for at vise, at vi kan håndtere det,” fortæller hun med henvisning til, at det er en forudsætning for at slippe af med restriktionerne.
Da restauranterne genåbnede efter første nedlukning, oplevede Danmark ikke en vækst i smitten, og siden da er erhvervet blevet underlagt skrappere lukketid, bordreservationskrav og gæsterne skal fremvise coronapas.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025