En stikprøve lavet af DR viser, at 13 ud af 24 cafeer så igennem fingre med coronapas i Aarhus. Det er 'brandærgerligt', at ikke alle følger reglerne, lyder det fra HORESTA.

”Helt overordnet må vi sige, at reglerne er til for at blive fulgt. Og reglerne er, at man skal bede om at se et coronapas ved første kontakt. Det er det, vi vejleder og rådgiver vores virksomheder i hver dag,” siger Annette Hyldebrandt, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi, til TV Avisen.

Hun understreger dog, at organisationen er modstandere af coronapasset ved restaurantbesøg, da det afholder mange gæster fra deres spontane restaurant- og cafebesøg. Og koster det de økonomisk pressede virksomheder dyrt med endnu en administrativ byrde, fortæller Annette Hyldebrandt.

DR fortæller, at kontrollen af restauratørerne ligger hos politiet. Østjyllands Politi har indtil videre ikke uddelt nogen bøder til restaurationsbranchen for manglende kontrol af coronapas.

Se indslaget her (fra 9:46).

Restaurant Insights 2024

Kl. 9.00 - 13.00

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Log ind