HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, manede i aftes i DR Aftenshowet til politisk eftertanke som reaktion på, at Aalborgs borgmester vil lukke virksomhederne i Jomfru Ane Gade.

”Lad os sammen overveje, om det bringer den effekt. De unges adfærd har medført en øget smitte blandt de unge. Det så vi længe før, at restauranterne og barerne fik lov at åbne. Det er jo derfor, at man har rykket de unge frem i vaccinationskøen, som forhåbentlig kan medvirke til at løse denne udfordring,” siger hun.

Kirsten Munch fremhæver virksomhederne i Jomfru Ane Gades ansvarlighed. Politiet siger nemlig, at restriktionerne bliver overholdt, og at de ikke ser anledning til at gøre noget meget specifikt netop her.

Hun mener, at det er for snævert et blik på de unge at reducere smitten til deres besøg i Jomfru Ane Gade, når de samtidig er i skole, til idræt og projektarbejde m.m.

”Det vigtige er at adressere de unges adfærd. Barer og restauranter kan tilbyde et miljø, hvor risikoen for smitte er så lille som mulig. Virksomhederne er underlagt et hav af restriktioner. Man stopper ikke festen ved at lukke barerne. Den rykker bare et andet sted hen, hvor der ikke er den samme sikkerhed,” siger Kirsten Munch.

Se indslaget her (fra 21:00).

Log ind