Som branche skal vi støtte op om, at vi ikke vil acceptere krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane, på arbejdspladsen.

Derfor har HORESTA taget flere initiativer, som skal bidrage til at sikre en god omgangstone på erhvervets arbejdspladser.

I samarbejde med 3F PSHR har HORESTA blandt andet lavet en plakat, som vi opfordrer alle til at printe og hænge op i kantinen eller lignende sted, hvor medarbejderne ser den. I kan downloade den i pdf her.

Vi har derudover udarbejdet et forslag til tekst i personalehåndbog om krænkende handlinger.

Fra politisk side er der stor fokus på seksuel chikane, og det forventes, at der i forlængelse af trepartsforhandlinger i løbet af efteråret vil komme forslag til yderligere regulering af området.

Emnet er vigtigt for alle arbejdsgivere, og vi har derfor valgt at sætte fokus på emnet ”seksuel chikane og den svære samtale” ved et Netværksmøde, som afholdes den 15. september 2021 kl. 13-15.30 i HORESTAs lokaler. Medlemmer af HORESTA kan tilmelde sig arrangementet ved at sende en mail til Stine Byskov på [email protected].

 

Fokus på et sundt arbejdsmiljø med nyt tiltag

Sammen med Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø (BFA) arbejder HORESTA på at sætte fokus på arbejdsmiljøet i branchen. Nu har BFA udgivet en comic book, der støtter dialogen mellem medarbejdere og ledelse.

Log ind