Der har den seneste tid været stor opmærksomhed på seksuel chikane og anden krænkende adfærd på arbejdspladserne. Senest har regeringen i januar 2021 indledt drøftelse med arbejdsmarkedets parter om bedre forebyggelse af seksuel chikane på danske arbejdspladser.

Med den store opmærksomhed der er på området, er det særligt vigtigt, at man som arbejdsgiver tager sig sine forholdsregler, så krænkende handlinger, mobning og seksuel chikane ikke finder sted.

HORESTA anbefaler sine medlemmer at have en klar personalepolitik for krænkende handlinger, mobning og seksuel chikane. Skulle I have behov for tilpasning eller udbygning af jeres materiale, er der mulighed for at lade sig inspirere af det eksempel, som HORESTA har udarbejdet og som du finder i den blå boks til højre på siden.

Der er også mulighed for, at lade sig inspirere til dialog i virksomheden via vores Branchefællesskab; Service – Turisme branchefælleskabet for arbejdsmiljø, hvor der både findes ”10 gode råd” og videoer, som kan danne grundlag for dialogen. Du finder materialet her.

Beskæftigelsesministeriet har ligeledes udarbejdet ”10 gode råd til forebyggelse", som I også kan lade jer inspirere af. Du finder rådene i den blå boks til højre på siden.

Yderligere materiale

Af yderligere materiale kan der henvises til det af BFA service og turisme udarbejdede, som kan findes på nedenstående link. Her er der blandt andet en folder, som kan downloades og 4 små film, der kan bruges som afsæt for behandling af emnet, fx personalemøder. Filmene eksemplificerer situationer, der kan opstå i en arbejdsrelateret situation. Endvidere ligger der ”10 gode råd”, som også kan danne grundlag for forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen.

Klik her for - BFAs 10 gode råd

Download

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne