I 2020 var antallet af konkurser blandt ’aktive virksomheder’ i restauranterhvervet rekordhøjt til trods for hjælpepakker. Sammenlagt mistede Danmark 1.295 fuldtidsstillinger som følge af konkurser i branchen sidste år. Værst stod det til i hovedstaden, fortæller Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

”Restauranterhvervet har i det forgangne år stået i sin største krise nogensinde, og konkurser er uundgåelige. Og bag hver konkurs forsvinder danske arbejdspladser. Hjælpepakker har helt sikkert været medvirkende til, at disse tal ikke er større, men vi har kun set toppen af isbjerget, for virksomhederne skubber store regninger foran sig,” fortæller Jonas Kjær.

De senere år har restauranterhvervet oplevet en vækst i antallet af berørte stillinger som følge af konkurs, men ingen af de foregående 10 år når niveauet fra 2020.

HORESTAs opgørelse viser også, at hotel-og restaurationserhvervet har, hvis man sammenligner 2020 med 2019, været hårdest ramt af konkurser i forhold til andre hovedbrancher.

20240604 DSC00454
Cheføkonom
Jonas Kjær

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind