Kulturministeriet har nedsat et genstartteam for kultur- og idrætslivet som følge af Covid-19. Baggrunden er ønsket om, at genstartteamet skal aflevere et idékatalog med anbefalinger til, hvordan man på nye og trygge måder fortsat kan samles og holde hånden under kultur- og idrætslivet.

Med om bordet er MCH A/S administrerende direktør og HORESTAs næstformand, Georg Sørensen.
MCH A/S er oplevelseskoncernen bag Messecenter Herning, multiarenaen Jyske Bank Boxen, Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Genstartsteamets anbefalinger skal afleveres til kulturministeren i februar. Herefter vil der være forhandlinger med de øvrige partier, hvorefter kulturministeren vil lancere de endelige initiativer til i alt 50 mio. kr. i foråre

Georg Sørensen udtaler:

”Turisme- og oplevelseserhvervet er afhængig af et levende og aktivt kulturliv i hele landet med det størst mulige udbud af blandt andet museer, koncerter og kultur- og sportsarrangementer, der kan trække folk til. Kulturen er samtidigt afhængig af, at der er den nødvendige infrastruktur, der gør, at vi, når coronakrisen endelig er ovre, igen kan forsamles i trygge rammer, igen kan overnatte efter en koncert, igen kan spise før en teaterkoncert, igen kan benytte og opleve vores righoldige kulturliv i og på tværs af hele Danmark.”.

HORESTA kvitterer for ambitionerne i genstartteamet, da kulturlivet og turisme- og oplevelseserhvervet hænger uløseligt sammen. Restriktioner på et område rammer på mange måder alle virksomheder i oplevelseserhvervet. Konsekvenserne er mærkbare for hoteller og restauranter, når deres gæster ikke længere kan gå en tur i Tivoli, i teatret, til koncerter mv.

Book din plads til HORESTA Årsdag 2023!

Tilmeldingen til branchens absolut fedeste netværksdag er åbnet. Skynd dig at booke din billet og glæd til dig en inspirerende dag fyldt med oplevelser.

60 år med personlige møder på messer

I går var en ganske særlig for MCH A/S, eftersom det var præcis 60 år siden, at Herning Hallerne åbnede den første håndfuld messehaller på messecentrets nuværende placering på Vardevej.

Log ind