Kulturministeriet har nedsat et genstartteam for kultur- og idrætslivet som følge af Covid-19. Baggrunden er ønsket om, at genstartteamet skal aflevere et idékatalog med anbefalinger til, hvordan man på nye og trygge måder fortsat kan samles og holde hånden under kultur- og idrætslivet.

Med om bordet er MCH A/S administrerende direktør og HORESTAs næstformand, Georg Sørensen.
MCH A/S er oplevelseskoncernen bag Messecenter Herning, multiarenaen Jyske Bank Boxen, Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Genstartsteamets anbefalinger skal afleveres til kulturministeren i februar. Herefter vil der være forhandlinger med de øvrige partier, hvorefter kulturministeren vil lancere de endelige initiativer til i alt 50 mio. kr. i foråre

Georg Sørensen udtaler:

”Turisme- og oplevelseserhvervet er afhængig af et levende og aktivt kulturliv i hele landet med det størst mulige udbud af blandt andet museer, koncerter og kultur- og sportsarrangementer, der kan trække folk til. Kulturen er samtidigt afhængig af, at der er den nødvendige infrastruktur, der gør, at vi, når coronakrisen endelig er ovre, igen kan forsamles i trygge rammer, igen kan overnatte efter en koncert, igen kan spise før en teaterkoncert, igen kan benytte og opleve vores righoldige kulturliv i og på tværs af hele Danmark.”.

HORESTA kvitterer for ambitionerne i genstartteamet, da kulturlivet og turisme- og oplevelseserhvervet hænger uløseligt sammen. Restriktioner på et område rammer på mange måder alle virksomheder i oplevelseserhvervet. Konsekvenserne er mærkbare for hoteller og restauranter, når deres gæster ikke længere kan gå en tur i Tivoli, i teatret, til koncerter mv.

Log ind