Fødevarestyrelsen vil med en ny kontrolkampagne fra marts være med til at sikre fokus på, at f.eks. restauranter og kantiner, som producerer varm mad og efterfølgende nedkøler, har en god styring af og fokus på nedkølingsprocessen.

Virksomhederne vil få introduktion til værktøjet SiTTi. Virksomhederne kan bruge dette værktøj til at få svar på, hvordan fødevarer kan varmebehandles, nedkøles eller varmholdes på en måde, så fødevaresikkerheden er i orden.

Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens og Bacillus cereus kan overleve en regelret varmebehandling og, når temperaturforholdene er gunstige i et vist tidsrum, vokse frem og danne giftstoffer, som man kan blive syg af. Korrekt nedkøling af fødevarer er derfor helt afgørende for fødevaresikkerheden.

Du kan finde SITTI her.

Har I spørgsmål til kontrolkampagnen, er I velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Fødevarestyrelsen har fokus på madboder og madvogne

Festivalsæsonen er skudt i gang og Fødevarestyrelsen har indledt en række stikprøvekontroller forud for sommerens festivaler og markeder, hvor fokusset særligt er på madboder, food trucks og gadekøkkener.

Log ind