Fødevarestyrelsen vil med en ny kontrolkampagne fra marts være med til at sikre fokus på, at f.eks. restauranter og kantiner, som producerer varm mad og efterfølgende nedkøler, har en god styring af og fokus på nedkølingsprocessen.
Virksomhederne vil få introduktion til værktøjet SiTTi. Virksomhederne kan bruge dette værktøj til at få svar på, hvordan fødevarer kan varmebehandles, nedkøles eller varmholdes på en måde, så fødevaresikkerheden er i orden.
Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens og Bacillus cereus kan overleve en regelret varmebehandling og, når temperaturforholdene er gunstige i et vist tidsrum, vokse frem og danne giftstoffer, som man kan blive syg af. Korrekt nedkøling af fødevarer er derfor helt afgørende for fødevaresikkerheden.
Har I spørgsmål til kontrolkampagnen, er I velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA-bestyrelsesmedlem: Social ansvarlighed giver en fælles mission
09-06-2023
-
Kommune forlænger turismeaftale med Wonderful Copenhagen
09-06-2023
-
Hard Rock Cafe får ny direktør i Danmark
09-06-2023
-
Går efter store internationale konferencer
09-06-2023
-
Sunset Boulevard vil plante mikroskove i byerne
09-06-2023
-
Ny app skal formidle Københavns historie til turister
09-06-2023