Fødevarestyrelsen vil med en ny kontrolkampagne fra marts være med til at sikre fokus på, at f.eks. restauranter og kantiner, som producerer varm mad og efterfølgende nedkøler, har en god styring af og fokus på nedkølingsprocessen.
Virksomhederne vil få introduktion til værktøjet SiTTi. Virksomhederne kan bruge dette værktøj til at få svar på, hvordan fødevarer kan varmebehandles, nedkøles eller varmholdes på en måde, så fødevaresikkerheden er i orden.
Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens og Bacillus cereus kan overleve en regelret varmebehandling og, når temperaturforholdene er gunstige i et vist tidsrum, vokse frem og danne giftstoffer, som man kan blive syg af. Korrekt nedkøling af fødevarer er derfor helt afgørende for fødevaresikkerheden.
Har I spørgsmål til kontrolkampagnen, er I velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
![20240606 DSC00509](/media/pgwbegcq/20240606-dsc00509.jpg?anchor=center&mode=crop&width=105&height=142&rnd=133649948379830000)
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Stort hotel gør klar til at slå dørene op
29-07-2024
-
Verdens største pizzakæde vender tilbage til København
29-07-2024
-
Ny McDonald's restaurant åbner ved Aarhus Vest
29-07-2024
-
Dansk Turisme i Fokus ved OL i Paris
29-07-2024
-
Hotel byder atter gæster velkommen i badeland
29-07-2024