Det var kærligheden til netop vine fra Argentina, der fik Morten Jensen til at takke ja til at drive Det Argentinske Vinhus på Amager, da han fik muligheden.

”Jeg besøgte vinhuset som kunde, fordi jeg godt kan lide vine fra Chile og særligt Argentina. Så havde der været tale om en vinbar med franske vine, var jeg nok ikke sprunget til,” siger Morten Jensen.

Under krisen har vinbaren udviklet et særligt take away-koncept med argentinske specialiteter, tapas og et udvalg af varme drikke, der ikke kun er begrænset til kaffe. Vinbutikken har nemlig udviklet egne udgaver af både Lumumba og White Russian som kærestepar og veninder kan varme sig på under gåturen.

”Butikken har tilfældigvis et stort vindue, der fungerer perfekt som luge til take away, og det gør købsprocessen endnu nemmere for vores gæster, for så skal de ikke ind i butikken.”

Krisen har netop krævet, at Morten tænker i nye baner, og det skete ikke kun i forhold til take away men også i forhold til deres online tilstedeværelse.

”Jeg er slet ikke skarp til alt det tekniske og digitale, men da krisen ramte sidste år, kunne jeg godt se, at der skulle mere til. Og så fik jeg bakset en webshop op, hvor man kan bestille take away og gavekort og blive medlem af vores vinklub,” siger Morten.

(artiklen fortsætter under billedet)

Og det har være populært. Morten har nemlig også lavet menuer inspireret af årstiden, og det har gæsterne i lokalområdet været særligt glade for.

”Vi har en stamkunde, der passer meget på i forhold til smitte, så hende og hendes mand og deres to børn fik take away fra os, men spiste det i hver deres hjem og mødtes så online. Hun skrev til mig, at det var så dejligt med sådan et arrangement, og at maden fra os gjorde det nemt for dem.”

Vinhuset har netop meldt sig ind i HORESTA for at støtte op om branchen og få ny inspiration.

”Som branche er det så vigtigt, vi står sammen netop nu, og det vil vi gerne støtte op om. Derfor meldte vi os ind i HORESTA. Desuden læser jeg med interesse det daglige nyhedsbrev, som giver meget værdi.”

Ny i HORESTA: En personlig og hjemlig oplevelse

Midt på Svendborg Havn, med udsigt over Tåsinge i det sydfynske øhav, ligger Hotel Ærø, hvor oplevelsen for gæsterne skal være i øjenhøjde og nærværende. Nu har de meldt sig ind i HORESTA.

Log ind