Intet var som det plejede at være i 2020. De mange ændringer i dagligdagens rutiner kan nemt påvirke alle både fysisk og psykisk. Det er altid vigtigt at have fokus på medarbejdernes trivsel og velfærd, men særligt i disse tider, hvor vi bl.a. oplever, at flere og flere føler sig ensomme – både de der er derhjemme, og de der fortsat går på arbejde.   

Der findes flere muligheder, som virksomhederne kan gøre brug af på dette område.

Sundhedstest

Det er muligt at komme ind på trivsel, velfærd – og aktuelt måske også ensomhed og uro via PensionDanmarks sundhedstest, som tager 10 minutter. Med testen kommer man omkring den enkeltes arbejdsforhold, trivsel, mentale sundhed, dagligdag mv.

På baggrund af medarbejderens svar får man udarbejdet et sundhedsoverblik, forslag til eventuelt relevante fysiske øvelser og ikke mindst en opfordring til at tage kontakt til en af PensionDanmarks sygeplejersker. Medarbejderen kan også uden at tage sundhedstesten ringe til PensionDanmarks Sundhedsteam.

Alle der er omfattet af Pension Danmarks sundhedsordning, kan gratis benytte denne mulighed. Medarbejderne kan tilgå sundhedstesten via dette link: https://www.pension.dk/medlem/sundhed/

PensionDanmarks Sundhedsteam kan kontaktes alle hverdage mellem kl. 8-21 på telefon 7012 1335.

Tilfredshedsundersøgelse

HORESTA har også selv udarbejdet et særligt program til analyse af medarbejdernes tilfredshed kaldet Better Hospitality Workplace (BHW).  Når dørene igen åbner for gæster, og medarbejderne er tilbage, kan I med BHW få en øget indsigt i medarbejdernes tilfredshed og trivsel.

Undersøgelsen er anonym. Spørgsmålene er udvalgt sammen med repræsentanter for branchens virksomheder og en arbejdsmarkedsforsker. Det betyder, at spørgsmålene er brancherelevante, og giver mulighed for at sammenligne med trivslen hos andre virksomheder. Endelig er der fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Den enkelte medarbejder bliver spurgt, om personen bl.a. har oplevet krænkende adfærd, og BHW bidrager hermed til en lovpligtig APV af det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne kan altså indgå i dokumentation til Arbejdstilsynet.

For yderligere information se HORESTAs hjemmeside eller kontakt Karin Bækby Petersen, [email protected] hvis du vil høre nærmere.

Log ind