Hotel-, restaurant- og turisterhvervet har de seneste to år været ramt af den største krise nogensinde. Derfor kan Jannick Nytoft se frem til mange udfordrende opgaver, når han fra den 1. januar bliver ny adm. direktør for HORESTAs ca. 2.000 medlemsvirksomheder.

Han afløser Katia K. Østergaard, som har stået i spidsen for organisationen gennem 11 år.

Med en baggrund i både Pensam, Dansk Industri, DVCA (nu Aktive Ejere) og senest en stilling som adm. direktør i EjendomDanmark, ser han frem til at bringe sin erfaring med politisk interessevaretagelse og tæt medlemskontakt i spil i et nyt erhverv.

”Turisme- og oplevelseserhvervet har siden finanskrisen været et af Danmarks vigtigste vækstlokomotiver, og selvom coronaen lagde låg på denne fremgang, så skal vi nok komme tilbage på vækstsporet. HORESTA har en stærk position på både Christiansborg samt i mediebilledet, og jeg ser frem til at konvertere denne position og gennemslagskraft til endnu flere tydelige resultater til gavn for branchen. Øverst på to do-listen står selvfølgelig en genåbning og genrejsning af erhvervet, og det forudsætter en tæt dialog med politikerne,” siger Jannick Nytoft, og fortsætter:

”HORESTA er branchens egen stemme og dens egen organisation med meget stærke rådgivningskompetencer, fordi medarbejderne er specialiserede i kun at rådgive virksomheder i dette erhverv. Det betyder, at vi meget hurtigt kan levere rådgivning, som virksomhederne kan relatere til og gøre brug af. Jeg ser frem til at blive en del af dette hold og til at levere mit bidrag til at styrke og udvikle organisationen,” lyder det fra den nye adm. direktør.

HORESTAs formand, Jan Vinther Laursen, glæder sig over ansættelsen af Jannick Nytoft.

”Med en stærk historik af politiske resultater samt stor erfaring med medlemsrådgivning var Jannick et oplagt valg til direktørposten. Der var stor interesse for stillingen, men efter en grundig rekrutteringsproces er vi ikke i tvivl om, at vi har fundet en markant frontfigur, som fremadrettet kan tale hele turisme- og oplevelseserhvervets interesser,” siger HORESTAs formand.

Jannick Nytoft er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere været politisk aktiv og fungeret som viceborgmester i Albertslund Kommune fra 2001 til 2006. Han er 49 år og bor i Skovshoved.

Jannick Nytoft tiltræder officielt sit nye job på mandag den 3. januar.

Nye emballage-regler på vej

EU er kommet et skridt nærmere en ny forordning om emballage, som skal reducere brugen af plastic og øge genbrug

Log ind