HORESTA undrer sig over at myndighederne peger på natteliv og julefrokoster, som nogle af de første steder, hvor der bør sættes ind med restriktioner for at begrænse smittespredningen i samfundet.

”Det er det forkerte værktøj. Vi undrer os grundlæggende over, at kikkerten er rettet mod restaurant- og nattelivet. Langt de fleste smittede er skolebørn, og derfor harmonere det ikke med at kigge mod nattelivet”, siger HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard.

På gårsdagens pressemøde orienterede myndighederne om, at smitten i særlig grad er udbredt på landets skoler og plejecentre. Flere hundrede folkeskoler er ramt af smitte, blev det blandt andet oplyst.

”Igennem 18 måneder har nattelivet været lukket ned. Samtidig har restauranterne i lange perioder været tvangslukkede. Når myndighederne taler om proportionalitet i nedlukningerne, er der altså en forpligtelse til også at se på proportionaliteten, når man nu endnu engang lægger op til at skubbe et helt erhverv frem i første geled i kampen mod corona”, siger Kristian Nørgaard.

Han medgiver, at der har været enkelte events, hvor flere er blevet smittet. Men at vi som samfund står i en anden situation end ved sidste nedlukning.

“Derfor skal vi ikke bare pr. automatik gribe ud efter det samme værktøj, som vi gjorde dengang. Vi skal passe på hinanden, men en meget drastisk optrapning af restriktioner på restauranter og nattelivet vil have store konsekvenser for virksomheder, der om nogen har taget den økonomiske og menneskelige regning for restriktionerne,” siger Kristian Nørgaard.

Regeringen forventer at holde pressemøde i aften kl. 20.30.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind