Hotel- og restauranterhvervet lider under massiv personalemangel, hvor mere end halvdelen af de københavnske overnatnings- og spisesteder har udfordringer med at skaffe nok personale. HORESTA er ikke enig med 3F, når de siger, at rekrutteringsudfordringerne blandt andet skyldes dårlige arbejdsforhold i branchen.

”Det er ikke et billede, jeg kan nikke genkendende til. Medarbejderne er vores helt afgørende råvare, hvis man kan kalde det det. Der er kun en måde at få en restaurant til at virke på og få et hotel til at levere den service, det skal. Det er ved at have medarbejdere, der er glade for at komme på arbejde, og stolte af at levere den service og det produkt, som vi sælger,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til TV2 Lorry.

På Krogs Fiskerestaurant i København har man været nødt til at holde lukket en ekstra dag om ugen på grund af manglende kokke. Ejeren Thomas Gaarde fortæller, at lønnen er blevet skruet op.

”Hvis vi justerer lønnen endnu mere, så er det muligt, vi laver underskud. Og hvis vi laver underskud, så har vi ikke nogen forretning,” siger han til TV 2 Lorry. 

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind