Restauratør Ole Krossteig fra Restaurant Svendborgsund har i sine 22 år med virksomheden ikke oplevet en rekrutteringssituation, som det er tilfældet lige nu. Midt i højsæsonen må restauranten nu indføre lukkedage, da der ikke er nok hænder til at imødekomme efterspørgslen alle ugens dage som hidtil.
I en medlemsanalyse fra HORESTA svarer 61 pct. af virksomhederne at rekruttering af tjenere og serveringspersonale udgør en stor eller meget stor udfordring. Det samme svarer 56 pct., når spørgsmålet falder på at skaffe kokke.
Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, fortæller til TV2 Fyn, at det ikke er en ny dagsorden i branchen. Rekrutteringsudfordringer fyldte også meget i erhvervet inden krisen.
”Vi ser det som et landsdækkende problem. Og det er en alvorlig problematik, nu hvor vi har et erhverv, som rent faktisk har gæsterne til at komme i gang med at tjene nogle penge igen efter corona, og så er det ikke muligt, fordi de ikke kan skaffe medarbejdere. Det er ulykkeligt,” fortæller hun.
Hun efterlyser et større politisk fokus, og Annette Hyldebrandt henviser til, at regeringen i sit forståelsespapir, at man vil oprette jobcentre uden for landets grænser. Det løfte ser HORESTA meget gerne, at de indløser.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Kritik af offentlige kulturhuse: - OK, at de sælger hotdogs, men de skal ikke arrangere store fester
23-04-2024
-
Djurs Sommerland slår portene op til hidtil højeste nyhed
23-04-2024
-
Comwell Kellers Park kåret som Årets Spa
23-04-2024
-
Udviklingsplan lanceret med et brag: Nu står 10 kommuner sammen om at udvikle turismen på Fyn og Øerne
23-04-2024
-
Nyt Helsingør-hotel kan få 100 værelser
23-04-2024
-
Branchedirektør træder ind i VisitAarhus' bestyrelse
23-04-2024
-
Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills
23-04-2024