Restauratør Ole Krossteig fra Restaurant Svendborgsund har i sine 22 år med virksomheden ikke oplevet en rekrutteringssituation, som det er tilfældet lige nu. Midt i højsæsonen må restauranten nu indføre lukkedage, da der ikke er nok hænder til at imødekomme efterspørgslen alle ugens dage som hidtil.

I en medlemsanalyse fra HORESTA svarer 61 pct. af virksomhederne at rekruttering af tjenere og serveringspersonale udgør en stor eller meget stor udfordring. Det samme svarer 56 pct., når spørgsmålet falder på at skaffe kokke.

Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA, fortæller til TV2 Fyn, at det ikke er en ny dagsorden i branchen. Rekrutteringsudfordringer fyldte også meget i erhvervet inden krisen.

”Vi ser det som et landsdækkende problem. Og det er en alvorlig problematik, nu hvor vi har et erhverv, som rent faktisk har gæsterne til at komme i gang med at tjene nogle penge igen efter corona, og så er det ikke muligt, fordi de ikke kan skaffe medarbejdere. Det er ulykkeligt,” fortæller hun.

Hun efterlyser et større politisk fokus, og Annette Hyldebrandt henviser til, at regeringen i sit forståelsespapir, at man vil oprette jobcentre uden for landets grænser. Det løfte ser HORESTA meget gerne, at de indløser.

Se hele indslaget her. 

Log ind