Af Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA

Kravet om fremvisning af coronapasset blev lempet fra den 1. august, så danskere og turister nu blandt andet kan tage i forlystelsespark, teatret, på museum og mindre koncerter uden dokumentationen. Dermed nærmer vi os mere normale tilstande, men det er uforståeligt, at serveringsstederne stadig underlægges denne restriktion.

Fra politisk side er det flere gange blevet sagt, at de brancher der fortsat er underlagt coronapas-kravet skal være ’en motor ind i testsystemet’. For det første er over halvdelen af danskerne færdigvaccinerede og hertil kommer alle dem, der har modtaget første stik. For det andet er det uretfærdigt at nødlidende erhvervs produkt viftes som en gulerod for øjnene af danskerne for at lokke dem forbi en poder.

Hvis man ønsker incitament for danskerne til at blive testet eller vaccineret, så er der mange andre måder at gøre det på. Vores erhverv har i forvejen betalt en kæmpe del af regningen, og coronapasset fortsætter med at være et benspænd for vores muligheder for at drive virksomhed.

Ifølge udfasningsplanen forsvinder coronakravet på serveringssteder den 1. september. Der er heldigvis ikke længe til. Men restriktionen koster penge hver eneste dag, og derfor er det vigtigt, at den fjernes nu. Vi har at gøre med virksomheder, hvor nogle har haft penge med på arbejde hver eneste dag i snart 1,5 år, og den gæld skal arbejdes nedbringes. For der foreligger på nuværende tidspunkt ikke en plan for en udstrakt tilbagebetaling til staten, og det betyder, at der venter datoer med hård kant lige om hjørnet for de udskudte regninger til A-skat og moms.

Indtil nu har sommeren været god for nogle – men bestemt ikke alle. Forretningsgrundlaget skal tilbage i hænderne på virksomhederne, så de har en ærlig chance for at tjene deres egne penge. Det betyder fjernelse af de sidste restriktioner nu.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind