Det bliver nu igen muligt at låne rentefrit A-skattelån. Vær opmærksom på, at der er forskel på perioderne for henholdsvis små og mellemstore virksomheder og så de perioder, der gælder for store virksomheder.

Små og mellemstore virksomheder kan nu søge om at låne et beløb, der svarer til det, de har indberettet rettidigt i A-skat og am-bidrag for følgende perioder:

  • September 2020 – med frist for indberetning den 12. oktober 2020 og frist for betaling den 31. marts 2021.
  • Februar 2021 – med frist for indberetning og betaling den 10. marts 2021.

Det betyder, at hvis virksomheden for eksempel kun har indberettet rettidigt for september, har de mulighed for at låne det beløb, der svarer til den indberetning.

For store virksomheder gælder, at de nu kan søge om at låne for følgende perioder:

  • September 2020 – med frist for indberetning den 30. september 2020 og frist for betaling den 16. marts 2021
  • Marts 2021 – med frist for indberetning og betaling den 31. marts 2021.

Hvis virksomheden har ændret sin indberetning for den ene eller begge perioder til et mindre beløb end det oprindelige, vil lånet også blive mindre.

Sådan søger I

I kan søge nu og frem til den 7. maj 2021 via virk.dk, og virksomheden kan forvente svar på sin ansøgning indenfor 12 bankdage. Lånet skal betales tilbage på Skattekontoen senest den 1. juni 2022.

Overhold indberetningsfrister for at beholde lånet

Hvis I får en foreløbig fastsættelse fra Skattestyrelsen, fordi en af virksomhedens indberetninger ikke er foretaget indenfor fristen, fx på skat, moms eller afgifter, så opfylder I ikke længere betingelserne for at have lånet. Det betyder, at I skal betale lånet tilbage. Derfor lyder opfordringen fra Skattestyrelsen, at man husker at overholde indberetningsfristerne.

Få mere at vide på skat.dk

I kan læse mere om, hvordan I søger, og de kriterier, jeres virksomhed skal opfylde for at få et A-skattelån, på skat.dk/corona. Hvis I har spørgsmål, er I velkommen til at ringe på 72 22 12 39.

Covid-19 skal ikke længere anmeldes som arbejdsskade

Sundhedsstyrelsen har ændret kategoriseringen af covid-19. Covid-19 bliver nu betragtet som en smitsom sygdom på linje med f.eks. influenza og ikke en alment farlig sygdom som tidligere. Dermed skal sygdommen ikke længere anmeldes som en arbejdsskade.

HORESTA inviterer til Restaurant Kickoff

Mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger og økonomisk usikkerhed har præget restauranternes dagligdag det seneste år. Men hvad kan vi forvente af det kommende år?

Log ind