Måske har din virksomhed haft mulighed for take away, men for mange virksomheder har køkken og lokaler formentlig stået tomme de seneste måneder. I begge tilfælde er der behov for at genopfriske og få styr på blandt andet rengøring, de gode arbejdsgange, temperaturer og råvarer, inden det for alvor starter op igen.

Fødevarestyrelsen har i samarbejde med blandt andre HORESTA til inspiration lavet en tjekliste som hjælp til at gøre dig klar til at genåbne din restaurant eller cafe. Vær opmærksom på, at det ikke er en fuldstændig liste over alle de punkter, som du skal have styr på i din virksomhed.

Du kan læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside Hvad bliver kontrolleret i min fødevarevirksomhed?

Tjekliste

Har jeg styr på rengøringen? Har jeg gjort rent alle steder?
Se film om rengøring i fødevarevirksomheder
Læs om hygiejne og indretning af fødevarevirksomhed

Rengør alle maskiner, f.eks. espressomaskiner, opvaskemaskiner, ismaskiner, drikkeanlæg mv.

Bestil serviceeftersyn til de anlæg, som du ikke selv kan rense og reparere.

Har jeg styr på mine fødevarer, egenkontrol og gode arbejdsgange?

Læs om egenkontrol og risikoanalyse

Få hjælp til at lave skriftlig risikoanalyse

Har jeg styr på holdbarheden? Er nogle af mine varer blevet for gamle?

Tjek også frysevarer, kolonialvarer og drikkevarer.

Læs om holdbarhed og korrekt opbevaring

Har jeg styr på temperaturerne? Det gælder både køleopbevaring, varmebehandling og nedkøling

Tjek at termometre og termostater virker.

Prøv Fødevarestyrelsens beregner til sikker varmebehandling, nedkøling og varmholdelse

Læs om nedkøling, optøning og krav til fødevarer

Har jeg styr på skadedyrssikring?  

Tjek fødevarer og lokaler for spor af skadedyr, f.eks. mus, rotter, møl, fluer.

Tjek f.eks. at døre og vinduer lukker tæt, og afløbsriste er fastmonteret.

Læs om skadedyr i fødevarevirksomheder

Har jeg styr på mine leverandører? Du skal kunne dokumentere, hvor du får dine varer fra

Sådan sikrer du, at dine varer kan spores

 

Husk corona-retningslinjerne for din branche: Skiltning, håndsprit, afstand, mundbind mv.

Læs om krav og anbefalinger til restauranter, caféer og øvrige serveringssteder på erhvervsstyrelsen.dk
Læs om hvordan Fødevarestyrelsen kontrollerer fødevarevirksomheder

Husk at introducere nye medarbejdere til virksomhedens gode arbejdsgange, personlig hygiejne m.m.

Læs om uddannelse af personer i fødevarevirksomheder

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind