Julen nærmer sig med raske skridt, og derfor er det vigtigt at tænke på, om jeres medarbejdere skal holde fri henover julen.

Hvis jeres virksomhed holder lukket i perioden mellem jul og nytår, skal der, hvis det ikke allerede er sket, varsles ferie senest en måned før julelukningen.

Er denne betingelse opfyldt, vil en medarbejder, der ikke har optjent ret til løn under ferie, som et udgangspunkt ikke kunne rejse krav for betaling af løn, men…

I forbindelse med den nye ferielov er det nu en pligt for arbejdsgiveren i videst muligt omfang at sikre, at medarbejderen har ”gemt” ferie til de dage, virksomheden holder lukket. I modsat fald kan medarbejderen rejse krav for løn for de dage, som der kunne have været gemt feriedage til.

Medarbejdere, der har været ansat i hele det forudgående ferieår har krav på at afholde ferie på forskud, hvis de ikke har feriedage nok til lukningen i december.

Det betyder, at medarbejderen skal have løn under lukningen mod at de senere modregnes i den ferie, som de optjener i 2021, indtil den afholdte ferie er dækket.

Hvis du ønsker konkret rådgivning om ferieloven og reglerne for ferielukning, kan du som medlem af HORESTA kontakte vores callcenter på tlf. 35 24 80 40.

Læs mere her.

Se også

Log ind