Når kokken koger en gryderet, er det afgørende, at maden bliver varmebehandlet, nedkølet og varmeholdt korrekt. Ellers kan der hurtigt udvikle sig bakterier, som kunderne bliver syge af. For at hjælpe virksomheder og madprofessionelle til at øge fødevaresikkerheden, har Fødevarestyrelsen lanceret et nyt og gratis digitalt værktøj, SiTTi (Sikker Temperatur Tid).
HORESTA har længe opfordret til, at styrelsen udviklede et sådant værktøj til brug for virksomhedens risikoanalyse og egenkontrol, og det glæder fødevarechef Tine Skriver, at det nu er klar til at blive taget i brug.
”Værktøjet kan bidrage til den eksisterende vejledning af virksomhederne, som guider til en sikker og korrekt tilberedning og opbevaring af maden. Dette værktøj kan hjælpe virksomhederne til at dokumentere i sin egenkontrol, at fødevaresikkerheden er i orden, også hvis man fraviger de gængse tommelfingerregler for opvarmning på 75 grader C og nedkøling på 3 timer,” fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.
Prøv SiTTi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025