Når kokken koger en gryderet, er det afgørende, at maden bliver varmebehandlet, nedkølet og varmeholdt korrekt. Ellers kan der hurtigt udvikle sig bakterier, som kunderne bliver syge af. For at hjælpe virksomheder og madprofessionelle til at øge fødevaresikkerheden, har Fødevarestyrelsen lanceret et nyt og gratis digitalt værktøj, SiTTi (Sikker Temperatur Tid).
HORESTA har længe opfordret til, at styrelsen udviklede et sådant værktøj til brug for virksomhedens risikoanalyse og egenkontrol, og det glæder fødevarechef Tine Skriver, at det nu er klar til at blive taget i brug.
”Værktøjet kan bidrage til den eksisterende vejledning af virksomhederne, som guider til en sikker og korrekt tilberedning og opbevaring af maden. Dette værktøj kan hjælpe virksomhederne til at dokumentere i sin egenkontrol, at fødevaresikkerheden er i orden, også hvis man fraviger de gængse tommelfingerregler for opvarmning på 75 grader C og nedkøling på 3 timer,” fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.
Prøv SiTTi på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Pulje fra regeringen: 43 mio. kr. skal sætte skub i lokal turismeudvikling
16-09-2025
-
HORESTA ansætter Jeppe Møller-Herskind som ny direktør
16-09-2025
-
Rasmus Ankersen klar som oplægsholder på HORESTA Årsdag
16-09-2025
-
Amsterdam fordobler hotelmoms i kamp mod overturisme
16-09-2025
-
Fælles hovedkontor i Horsens skal styrke dansk hotelalliance
16-09-2025
-
Sølvmedaljer til dansk kok og tjener ved EuroSkills 2025
16-09-2025
-
Grand Hyatt løfter møde- og eventoplevelser med fokus på velvære og bæredygtighed
16-09-2025