Kampen mod coronavirussen medfører nu, at restauranter, cafeer, barer, spillehaller, natklubber m.fl. skal lukke frem til 30. marts. En lang række andre aktiviteter tvangslukkes også, og der indføres forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer.
For restauranter vil det fortsat være muligt at sælge take-away.

Der er tale om en historisk beslutning uden fortilfælde, som får indflydelse på en lang række juridiske forhold, herunder i relation til leverandører, udlejere og medarbejdere.

I forbindelse med forbuddet skal man være opmærksom på:

  • At det IKKE er muligt at servere f.eks. morgenmad og aftensmad til gæster på hoteller i restauranten. Dette skal således ske via roomservice, takeaway eller anden løsning
  • At det ER muligt at have flere end 10 personer i en restaurant, der sælger take-away – dog henset til samme kvadratmeterbegrænsning, som gælder for detailhandlen (4m2 gulvareal pr. gæst). Særligt henset til at det er bedre end kø-dannelser på fortovet, som kan være meget sværere at kontrollere
  • At der IKKE er adgang til take-away restauranter i storcentre m.v. – ligesom der er adgang til dagligvarebutikker og apoteker, der ligger i storcentre. Såfremt der er selvstændig adgang til restaurantens take-away udefra, er dette dog tilladt
  • At almindelig tilstedeværelse på en arbejdsplads IKKE er omfattet af forsamlingsforbuddet på max. 10 personer – også i et åbent køkken i en take-away restaurant

Alle restauranter og caféer mv., der leverer mad og drikke ud af huset, skal:

  • Sikre, at alle medarbejdere overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd
  • Opsætte informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet
  • Opsætte informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd
  • I videst muligt omfang sikre tilgængelighed til vand og sæbe og/eller håndsprit også til kunderne
  • Sikre, at kunder holder behørig afstand. Det gælder også eventuel kødannelse udendørs

Leverandører 

Regeringens beslutning om at lukke restauranter, barer, cafeer m.v. kan have betydning for virksomhedernes aftaler med leverandører. Det kan du læse mere om i vores notat i den orange boks på denne side (kræver medlemslogin).

Erhvervslejemål

For virksomheder i lejede bygninger kan der være mulighed for at få nedsat lejen.

HORESTA har udarbejdet et notat om de muligheder, der er for at indlede forhandlinger med udlejer. Det kan du læse mere om i vores notat i den orange boks på denne side (kræver medlemslogin).

I boksen kan du desuden finde udkast til brev til udlejer omkring lejenedsættelse.


Du kan finde mere vejledning om håndtering af corona-situationen på vores hjemmeside.

Du kan desuden kontakte vores Call center på tlf. 35 24 80 40 fra kl. 8.00 til kl. 18.00.

Leverandører og
Erhvervslejemål

Leverandører

Regeringens beslutning om at lukke restauranter, barer, cafeer m.v. kan have betydning for virksomhedernes aftaler med leverandører. Det kan du læse mere om i vores notat på vores hjemmeside..

Erhvervslejemål

For virksomheder i lejede bygninger kan der være mulighed for at få nedsat lejen.

HORESTA har udarbejdet et notat om de muligheder, der er for at indlede forhandlinger med udlejer.

På vores hjemmesiden kan du desuden finde udkast til brev til udlejer omkring lejenedsættelse (se højre spalte).

BRANCHENYHEDER

PRESSEKLIP

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

HORESTA: Restaurantbesøg er stagneret på højt niveau

Danskerne foretog i alt 454 mio. besøg på restauranter, caféer, fastfoodrestauranter og andre udespisesteder i 2023. Selvom tallet er højt, er der tale om en lille nedgang fra året før. Særligt kaffe to go og kaffebarer har mærket tilbagegang.

Log ind