I sidste uge besluttede Mette Frederiksen sammen med de øvrige partiledere, at caféer, restauranter og værtshuse får lov til at åbne som en del af fase to. Statsministeren slog også fast, at det bliver under restriktioner. Disse retningslinjer lader dog stadig vente på sig til stor frustration for restauranterhvervet, og det er frustrerende for restauratørerne, fortalte Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, onsdag aften til TV Avisen.

”Hver dag, der går, er kritisk. Det er en rigtig urimelig situation at sætte tusindvis af virksomheder i. De skal have indkøbt varer, varslet personale og indrette deres virksomheder efter det, som myndighederne siger, der skal til, for at det er sikkert at gå på restaurant fremadrettet,” sagde Katia Østergaard.

I HORESTA arbejder vi intensivt på at få en udmelding fra regeringen og myndighederne.

Som det er fremgået af medierne, var der lagt op til en nærmere afklaring af nye retningslinjer i denne uge, men vi afventer fortsat svar. Det er en helt urimelig behandling af vores erhverv, hvilket vi udtalte så sent som i aftes i TV-Avisen.

Se indslaget, hvor også Flammens direktør Piet Klein indgik, her.

Log ind