I sidste uge besluttede Mette Frederiksen sammen med de øvrige partiledere, at caféer, restauranter og værtshuse får lov til at åbne som en del af fase to. Statsministeren slog også fast, at det bliver under restriktioner. Disse retningslinjer lader dog stadig vente på sig til stor frustration for restauranterhvervet, og det er frustrerende for restauratørerne, fortalte Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, onsdag aften til TV Avisen.
”Hver dag, der går, er kritisk. Det er en rigtig urimelig situation at sætte tusindvis af virksomheder i. De skal have indkøbt varer, varslet personale og indrette deres virksomheder efter det, som myndighederne siger, der skal til, for at det er sikkert at gå på restaurant fremadrettet,” sagde Katia Østergaard.
I HORESTA arbejder vi intensivt på at få en udmelding fra regeringen og myndighederne.
Som det er fremgået af medierne, var der lagt op til en nærmere afklaring af nye retningslinjer i denne uge, men vi afventer fortsat svar. Det er en helt urimelig behandling af vores erhverv, hvilket vi udtalte så sent som i aftes i TV-Avisen.
Se indslaget, hvor også Flammens direktør Piet Klein indgik, her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyt klimaregnskab fra VisitDenmark viser turismens CO2-aftryk
22-10-2024
-
Tuborgfondet støtter unge madentreprenører med 3,8 mio. kr.
22-10-2024
-
Ny fond skal booste investeringer i kystturismen
22-10-2024
-
Regeringen satser på bæredygtig vækst i turismen frem mod 2030
22-10-2024
-
Regeringen vil booste turismen ved at ændre lukkelov
22-10-2024
-
Unge trækker besøgstallene op i restaurationsbranchen
22-10-2024
-
Minister afviser turistskat og bekymringer om overturisme i København
22-10-2024