Kompetenceløft hos medarbejderne og nedbringelse af udgifter til løn via tilskud. Erhvervets virksomheder med overenskomst har mulighed for en sand win-win i en ellers historisk svær tid.

Virksomhederne indbetaler nemlig til Kompentence- og Udviklingsfonden, hvor der kan søges om tilskud til mange forskellige typer efteruddannelse, og HORESTAs eksperter står klar til at hjælpe.

Det har Zleep Hotels gjort brug af. Faktisk har kæden planlagt 700 uddannelsesdage i perioden fra 1. april til udgangen af juni, fortæller HR-direktør Tina Berning.

”Vi har altid været meget opmærksomme på at løfte kompetencerne hos vores medarbejdere, men inden Corona var der fart på i erhvervet, og virkeligheden kunne af og til komme i vejen. I krisen har vi dog kunnet øge fokus på, og brugen af, diverse efteruddannelsesmuligheder, og dermed vil vi stå kompetencemæssigt stærkt, når erhvervet igen får mulighed for at præstere på fuld styrke,” fortæller hun.

Zleep Hotels, der fortsat har alle 12 hoteller i drift, har blandt andet sendt medarbejdere på kursus i dansk, engelsk, tysk, matematik, værtskab, ledelse, konflikthåndtering og meget mere. Det er medarbejdere fra Housekeeping og Front Office samt administration, der har været på kurser.

Tina Berning tilføjer, at det for Zleep Hotels er vigtigt at investere i sine medarbejderne, så de føler sig værdsat og samtidig får øjnene op for de mange gode udviklingsmuligheder. Drømmescenariet er, at virksomhedens medarbejdere kan gå fra ”gulvet” til lederstillinger.

Og hun deler meget gerne sine erfaringer med kollegerne i erhvervet.

”Vi har længe arbejdet med efteruddannelse, og det er i virkeligheden meget lige til. Jeg forstår dog udmærket de kolleger i branchen, som tænker, at det er forbundet med bureaukrati og tunge formularer. I Zleep deler vi gerne ud af vores viden, og har vi et hold medarbejdere på kursus i værtskab, konflikthåndtering, økonomi, ledelse, dansk eller noget sjette, så er kolleger fra andre hoteller i branchen også meget velkomne på holdene,” siger Tina Berning.

Hjælpen er lige ved hånden

HORESTA og 3F har igangsat efteruddannelsesprojektet ’Ja tak til efteruddannelse’. Her står konsulenterne, Lene Wendelboe og Gunhild Bjerre klar til at hjælpe virksomhederne med at få indblik i både udbuddet og tilskudsmuligheder.

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Erfarne kræfter genåbner renoveret hotel

Hotellet havde stået lukket i flere måneder, inden det blev købt af en investor i sidste halvdel af 2023. Nu er nye forpagtere klar til at tage teten, efter en gennemgribende renovering.

Historisk hotel profiterer af tv-udsendelse

Hindsgavl Slot på det vestlige Fyn var sidste år med i en udsendelse på TV 2 om jul på slottet, og programmerne har betydet, at alle juleophold nu er booket hele to år ud i fremtiden.

Log ind