Selvom genåbningen af restauranterhvervet fandt sted i maj, og mange hoteller fulgte efter, så var genåbningen svær at aflæse i tallene for antallet af hotelovernatninger. Hotellerne oplevede et fald i overnatninger i maj på hele 85,4 pct. sammenlignet med 2019, og værst stod det til i de større byer, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I Region Hovedstaden var det næsten ni ud af ti overnatninger, der forsvandt, og ser man isoleret på udenlandske overnatninger, så faldt antallet med hele 97,5 pct. i København og omegn. På landsplan faldt antallet af udenlandske overnatninger med 96,2 pct.

HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, var både på TV2 News og TV2 Lorry og fortælle om udviklingen i hotelmarkedet.

Formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen, uddyber her:

”Krisen var en knockout for overnatningserhvervet, og restriktionerne har gjort det tæt ved umuligt for mange virksomheder at rejse sig igen. Faldet i udenlandske overnatninger viser tydeligt, hvordan en stor del af hotellernes forretningsgrundlag der blev fjernet, og hvorfor virksomhederne lider lige nu,” siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

I Danmarks Statistik seneste konjunkturbarometer for juni svarer 49 pct., at det frygter at måtte lukke inden for de kommende tre måneder. Og i dag er den sidste dag i de eksisterende hjælpepakker.

”Der er ingen tvivl om, at hotelerhvervet stadig har brug for hjælp. I de større byer hører vi om hoteller, der kæmper med at få belagt bare ti pct. af værelserne lige nu. Og det er vel og mærke i en tid, der normalt er deres absolutte højsæson. Der er brug for at fjerne restriktioner, så virksomhederne har mulighed for at skabe omsætning, der kan bidrage til deres overlevelse,” siger HORESTAs formand.

Region Sjællands hoteller havde størst succes med at begrænse tabet af overnatninger i maj. Dog var faldet stadig på hele 74,8 pct.

I marts, april og maj har hotelerhvervet mistet 81,4 pct, at det samlede antal overnatninger i forhold til sidste år. Det svarer til næsten 3,3 mio. færre hotelovernatninger.

Se flere analyser, der giver indblik i turismemarkedet i Danmark.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind