Regeringens tredobling af afgiften på engangsservice er blevet en dyr oplevelse for de virksomheder, der har valgt det dyrere – og tungere – bæredygtige engangsservice. Afgiften pålægges nemlig ud fra, hvad servicen vejer.

HORESTA foreslår, at man suspenderer afgiften, indtil en differentieret afgiftsmodel er udtænkt, der tilgodeser de klimavenlige restauranter og takeaway-steder.

HORESTA havde i sidste uge Palæo med til møde hos Venstres erhvervsskatteordfører Marie Bjerre, der har kaldt skatteministeren i samråd. Samrådet finder sted her til formiddag.

Til HORESTA fortæller hun:

”Jeg har indkaldt miljø- og skatteministeren i samråd, fordi tredobling af afgiften på engangsservice og bæreposer hæmmer den grønne omstilling. Afgiften rammer de bæredygtige produkter hårdere end produkter af ren, ny plast. Derfor blokerer afgiftsforhøjelsen for den gode omstilling, som allerede er i gang,” siger Marie Bjerre, og fortsætter:

”Jeg håber, at vi får en konstruktiv dialog ved samrådet om disse udfordringer, at regeringen bliver opmærksom på den massive og berettigede kritik af afgiftsforhøjelsen, samt at vi får drøftet en mulig ændring af afgiften, så der i stedet er incitament til at investere i og udvikle alternative og miljøvenlige materialer.”

Følg med på HORESTAs Facebook-side om afgiften her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Detailhandlen er klar i spyttet. Vestkysten skal på finansloven

De knivskarpe argumenter er linet op, når erhvervsminister Morten Bødskov (S) og Anni Matthiesen (V) besøger Vestkysten i dag. Turismens betydning for detailhandlen og benspænd for udvidelse af overnatningskapaciteten er nogle af emnerne på dagsordenen.

Log ind