Man kommer ikke uden om, at hoteller skal bruge el, vand og varme, og virksomhederne har længe arbejdet med at nedbringe forbruget. Ikke kun fordi det er godt for miljøet, men også fordi det er godt for bundlinjen.

Men erhvervet er ikke i mål endnu, og et af HORESTAs seks fokusområder i organisationens bæredygtighedsstrategi, SusDANEable for the future, er ”mindre forbrug og mere grøn energi”.

”Når det kommer til dette tema, så er der mange gode eksempler i erhvervet, som resten af virksomhederne kan lade sig inspirere af. Det mest bæredygtige forbrug er selvfølgelig det, som aldrig finder sted, og resten skal vi effektivisere og nedbringe. Noget kan vi gøre selv, og noget kræver samarbejder samt innovative løsninger,” fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

HORESTA har identificeret nedenstående indsatsområder.

Erhvervet og HORESTA skal:

  • Nedbringe forbrug af vand og energi samt at omstille til mere grøn og vedvarende energi.
  • Øge antal af miljømærkede virksomheder f.eks. med Green Key.
  • Bidrage med CO2-kompensation i Danmark.
  • Udrulle måle- og benchmarksystemet a la ”The Hotel Carbon Measurement Initiative” (HCMI) som basis for flere forbedringer. Systemet er udviklet af International Tourism Partnership, World Travel & Tourism Council, KPMG og 23 globale hotelkæder.
  • HORESTA har nedsat en arbejdsgruppe af hoteller, som skal finde et optimalt CO2-målesystem for branchens virksomheder, som er troværdigt men ikke er for kompliceret at bruge. I den forbindelse testes det omtalte HCMI-værktøj. 

Det skal også ske:

  • Øge offentlig medfinansiering af og lånemuligheder til energirenoveringer og –optimeringer.
  • Investere i nye teknologier, der både skaber energioptimering og bedre oplevelser.
  • Fremme ’Grønne lejekontrakter’ mellem ejer og lejere som en ny forretningsmodel for at skabe incitament til elbesparelser i erhvervsejendomme.
  • Sprede de gode eksempler og intensivere oplysningsindsatsen.

Faktisk er hotelerhvervet lykkedes med at sænke den samlede CO2-udledning siden 2014 til trods for vækst i antallet af overnatninger.

I restauranterhvervet er CO2-udledningen vokset mindre end virksomhedernes omsætning.

Læs om de mange gode initiativer hos erhvervets virksomheder i HORESTAs bæredygtighedsstrategi her.

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind