HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver, var i morges på TV2/News for at fortælle om dagens nordiske stjernedrys fra Michelin Guiden, som i år foregår i Trondheim i Norge.

Årets overrækkelse adskiller sig fra tidligere års ved, at der i år også bliver tildelt grønne stjerner til restauranter, som udmærker sig på bæredygtighedsfronten. Det er i hvert fald forventningen, efter at Michelin tidligere på året lancerede den grønne stjerne i forbindelse med overrækkelsen i Frankrig.

Tine Skriver fortalte om danske restauranters tradition for at tænke ansvarligt f.eks. ved brug af lokale råvarer og fuld udnyttelse af produkterne. Det er også blevet en del af den ’ny nordiske’-filosofi, og således også fortællingen om dansk gastronomi i hele verden.

Tine Skriver fortalte, at mange af Michelin-restauranterne blandt andet dyrker mange af deres egne råvarer eller henter dem i lokalområdet.

”Når man selv trækker gulerødderne op ad jorden medfølger også en forståelse af, hvad det kræver at skabe råvarer af høj kvalitet, og mange af de Michelin-restauranter, der ikke selv har muligheden, har i hvert fald et tæt samarbejde med leverandørerne, så de sikrer sig både smagfulde og ansvarlige råvarer”, fortalte Tine Skriver.

Tine Skriver pointerede også, at det ikke kun er topgastronomien, der prioriterer bæredygtighed. Og spisestederne vil gerne dokumentere det. Derfor har HORESTA lanceret mærkningen Green Restaurant, hvor virksomhederne kan markedsføre sig med ansvarlig restaurantdrift.

Læs mere om Green Restaurant her.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind