Status efter gårdagens Michelin-uddeling er 35 stjerner fordelt på 26 danske restauranter. Som noget nyt hyldede guiden også restauranter for ’Sustainable Gastronomy’. Her fik 11 danske restauranter en grøn femkløver til at pryde virksomheden med.

Da Sverige modtog otte grønne anerkendelser, Norge fik fire og Finland fire, indtager Danmark den grønne førsteplads i guiden, Michelin Guide 2020 – Nordic Countries.

”I dansk gastronomi har vi en styrkeposition, hvad angår bæredygtighed, og det glæder os, at Michelin har anerkendt så mange danske restauranter for deres arbejde. 11 grønne femkløvere er flot, ikke mindst taget i betragtning, at det er første år, de uddeles. Efter vores opfattelse er der dog mange flere af toprestauranterne, der fortjener hyldest for deres klimabevidste måde at flytte grænserne for gastronomien,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Michelin guiden er en vigtig vejviser for det internationale publikum, og da bæredygtighed er blevet top of mind blandt mange rejsende er det ekstra vigtigt, at Danmark også her indtager en førsteplads i Norden”, siger hun.

Gwendal Poullennec, International Director of the Michelin Guides, fortæller blandt andet, at kokkene bliver konstant udfordret på produktionsmetoder, af leverandører og hvad angår affaldshåndtering. Her formår de at kombinere viden fra de ældre generationer med kreativitet og innovation. Guiden vil gerne anerkende de kokke, der er mest dedikerede til bæredygtig gastronomi. Og dermed også til et bæredygtigt samfund.

Modtagere af anerkendelsen ’Sustainable Gastronomy’.

  • Alchemist, Copenhagen
  • Alouette, Copenhagen
  • Amass, Copenhagen
  • Frederiksminde, Præstø
  • Hærværk, Aarhus
  • KOKS, Leynar
  • Molskroen, Ebeltoft
  • Moment, Rønde
  • Noma, Copenhagen
  • 108, Copenhagen
  • Relæ, Copenhagen

Desuden har Michelin offentliggjort en liste af restauranter, der ’tager positive skridt mod bæredygtighed’:

  • Aamanns 1921, Copenhagen – Taking a stand regarding animal welfare
  • Bryghuset Vendia, Hjorring – Waste from the brewery is sent to a farmer to be used as feed
  • Frederiksgade 42, Aarhus – Powered by a sustainable source (wind)
  • Gastromé, Aarhus – Turn seaweed from the beach into compost
  • Høst, Copenhagen – Part of a project to make the city carbon neutral
  • Henne Kirkeby Kro, Henne – Use a Long John cargo-bike for shopping
  • Kødbyens Fiskebar, Copenhagen – Always use sustainably sourced fish
  • Kong Hans Kaelder, Copenhagen – Protect and promote biodiversity in both field and sea
  • Nordisk Spisehus, Aarhus – Recycle organic waste
  • The Pescatarian, Copenhagen – Ferment and preserve to help reduce waste
  • Radio, Copenhagen – Aim to minimise water use in growing and cooking
  • Selma, Copenhagen – Beers are on tap to reduce the use of glass bottles
  • Tigermom, Copenhagen – Have their own hydroponic grow tent
  • Vaekst, Copenhagen – the restaurant operates on solar power

Læs mere om begrundelsen her.

Aro er klar til næste Michelin-stjerne

Når årets Michelin-stjerner skal fordeles i Helsinki, håber Michael Madsen, der er medejer af Restaurant Aro, at restaurantejerne kan beholde den stjerne, de modtog sidste år.

Log ind