I løbet af sommeren vil vi i HORESTA sætte fokus på de virksomheder, der stadig kæmper med konsekvenserne af krisen. Og hvor en omsætning på ’normalt niveau’ har lange udsigter. Vi samler historierne under hashtagget #CoronaKonsekvens og deler dem i alle HORESTAs kanaler. I er meget velkommen til at dele historierne. 

16 minutters frisk kørsel vest for Viborg ligger Mønsted Kro. Den eneste kro på den historiske strækning fra Grenaa til Vesterhavet. Men også en kro, som i foråret blev ramt hårdt af den historiske nedlukning af restauranterhvervet.

Det betød et forår og en tidlig sommer uden barnedåb, gravøl, runde fødselsdage og mange af de andre store og små begivenheder i lokalområdet, som kroen traditionelt lægger lokaler til.

”Det har været rigtigt øv. Vi var jo fuldstændigt lukket ned,” siger kroejer Frank Kudal.

Heldigvis er juli gået over al forventning.

”Mønsted Kalkgruber har leveret en fin omsætning, pga. den halve pris på indgange, og det har givet efterfølgende frokostselskaber på kroen,” fortæller Frank Kudal.

Til gengæld ser efteråret noget mere dystert ud.

”Vi er mest en gildeforretning, og det ser altså lidt tyndt ud, når vi når efteråret. Jeg forventer en nedgang på 30 procent som minimum.”

Mønsted kro har ingen værelser, og det er kroens store problem. Uden boende gæster er der er ikke meget a la carte servering.

På kroen håber man på, at det til næste år bliver normaliseret. Men Frank Kudal understreger, at hvad der i foråret og forsommeren blev aflyst er tabt.

 

Se flere historier om #CoronaKonsekvens

Log ind