Regeringen sigter efter en gradvis og kontrolleret genåbning af Danmark efter påske – forudsat, at tallene ikke stiger.

Dette var udgangspunktet for drøftelserne med statsminister Mette Frederiksen på et møde søndag eftermiddag, hvor HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, deltog sammen med formanden for HORESTA Region Nordjylland, Lars Mouritzen.

I mødet deltog også finansminister Nicolai Wammen, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, erhvervsminister Simon Kollerup og skatteminister Morten Bødskov.

”Vores erhverv er under et ekstremt pres. Den danske oplevelsesindustri er nede med over 90 procent og har derfor hårdt brug for forlængelse og nye justeringer af hjælpepakkerne. Derudover er der brug for tiltag, som skal animere danskerne til at holde ferie og købe oplevelser i Danmark, når der igen åbnes op - og ikke mindst få vores internationale turister tilbage. Vi har fremlagt en plan for ”Genopretning af dansk turisme og oplevelseserhverv”, som indeholder forslag om bl.a. nedsættelse af momsen, et oplevelsesfradrag til alle danskere, markant øget markedsføring samt en række andre tiltag” siger Katia K. Østergaard.

HORESTAs plan kan ses i sin helhed på HORESTAs hjemmeside

HORESTA får ny formand

Mads Friis, adm. direktør i McDonald’s Danmark, skal fremover stå i spidsen for landets hoteller, restauranter og turistvirksomheder.

Log ind