Debatten raser om genåbningen af Danmark. Hvorfor må H&M og Bauhaus holde åbent, mens Magasin og Illum skal være lukket? Hvorfor må en restaurant ikke servere på borde lige uden for, når vi gerne må tage bagerbrød med og spise på bænke.
De spørgsmål undrer en række erhvervsorganisationer og nedlukkede erhvervsdrivende, der kritiserer en ordning, som de mener er ulogisk og skader virksomhederne, fortalte TV2/Nyhederne i aftes.
HORESTA udtalte, at det sagtens kan lade sig gøre at åbne for udeservering.
”Vi kan sikre, at det sker under ordentlige betingelser, og dermed kan vi jo være en del af løsningen på, at vi stille og roligt kan få åbnet Danmark op igen”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. I et indslag på TV2/Lorry understregede hun dog samtidig, at udeservering alene ikke kan genrejse restauranterhvervet.
”Åbner vi op her, så får vi ikke nok omsætning til, at vi kan få et overskud. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi bibeholder de kompensationsordninger i de hjælpepakker, der er i dag”, sagde hun.
Letz Sushi er en af de restaurantkæder, som håber på at kunne få lov til at lave udeservering.
”Det er klart, at det vil være med nogle helt andre restriktioner, end dem vi kender normalt. Men vi har udeområder, hvor det vil kunne foregå med behørig afstand til hinanden”, sagde CEO Anders Barsøe i aftes til Lorry.
Regeringen præsenterer i næste uge en langsigtet plan for genåbning.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025