I denne Corona-tid arrangerer HORESTA et eksklusivt tilbud for medlemmer. Der er tale om unik efteruddannelse i form af en inspirerende sanketur den 18. maj i år. Sanketuren henvender sig primært til køkkenchefer, restauratører, kokke og tjenere. Det er vigtigt med tilmelding (bindende), dit gode humør, sankekniven og passende tøj.

Tilmeld arrangement

Arrangementet bliver ledet af sankeekspert Thomas Laursen, der deler ud af sin viden på området som professionel indsamler af vilde planter, svampe, bær, tang mm. til en række af landets bedste restauranter. Thomas har desuden en baggrund som kok og underviser.

Turen kommer ud i naturen, og deltagerne får viden om, både hvordan naturen kan bruges, og ikke mindst, hvad der kan bruges af professionelle madhåndværkere i gastronomisk sammenhæng. Med sit branchekendskab forholder Thomas sig også til fødevaresikkerheden og -reglerne, som restauranter er underlagt på området.

Programmet varer ca. 3,5 time med foredrag og smagsprøver på urter, bær, tang, frugt og myrer – alt fra den vilde natur. Du skal påregne en gåtur på 2-3 timer i området.

Grundet Covid-19 situationen, og for at kunne overholde Sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er deltagerantallet begrænset til maks. ni personer. Tilmelding sker derfor efter først-til-mølle- princippet.

Af samme årsager vil der ligeledes ikke være beværtning undervejs, hvorfor man selv bedes sørge for mad samt drikke til turen. Vi holder afstand og har håndspritten med.

HVOR

Saltoftehus (ved hovedindgangen)
Saltoftevej 7, 4470 Svebølle

HVORNÅR

Den 18. maj 2020, Kl. 9.30 - 13.00

PRIS

Medlemspris: 300,00 DKK

PROGRAM

09.15 – 09.30

Ankomst

09.30 – 10.00

Velkomst og oplæg om vilde planter og anvendelse af dem i restauranter.

10.00 – 12.30

Sanketur i den lokale natur. Husk fornuftig påklædning og fodtøj efter vejr og vind.

12.30 – 13.00

Afrunding

Om Thomas Laursen, Wild Fooding

Thomas Laursen blev først kendt i det danske land som Nomas myremand, men har siden slået sit navn fast som professionel urtesamler.

Thomas kender Danmarks natur som sin egen bukselomme og driver virksomheden Wildfooding, hvorfra han leverer vilde urter til danske toprestauranter som Geranium, Noma, Amass, Mielcke og Hurtigkarl m.fl. Thomas' hjerte banker for formidling af den vilde natur. I en periode var han kok på morgen-tv, ligesom han har medvirket i programmet 'Gourmet i Vildmarken' på DR2 samt DRs programserie 'Smagen af Danmark', hvor han sammen med Master Fatman rejser rundt i landet og undersøger den vilde og den dyrkede smag i Danmark.

Thomas udgav i 2017 bogen Vild – Naturen ind i køkkenet, og opfølgeren Vild mad i køkkenet udkom i april i år – begge udgivet på Politikens forlag. Efter turen har du mulighed for at købe Thomas to bøger til en særlig pris.

Læs mere her.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind