Erhvervets virksomheder er blevet mere opmærksomme på deres miljøaftryk, og mange arbejder aktivt med nye og mere ansvarlige arbejdsgange, fortæller HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

”Jeg ser flere og flere virksomheder, der arbejder aktivt med, hvordan deres virksomhed præsterer på de 17 verdensmål”.

Han mener, at verdensmålene er et godt værktøj til at kortlægge sin drift og forbrug i forhold til, hvor man er godt med, og hvor man kan blive endnu bedre.

Det fortæller han i det nye nummer af Visitor.

Hos Storebælt Sinatur Hotel & Konference fortæller Jan Grimstrup Larsen, hvordan man blandt andet har nedbragt antallet af leverancer og om den løbende dialog med leverandørerne. Hotelkæden har et mål om at være CO2-neutral i 2030.

Hos BC Hospitality Group står bæredygtighed også højt på agendaen. Her bruger man blandt andet en app til at holde styr på madspildet. Adm. direktør i virksomheden, Allan L. Agerholm uddyber, at hvis det kan måles, så kan man gøre noget ved det.

Hos Sunset Boulevard sagde man sidste år farvel til 6 mio. plastiklåg og sugerør. Men det bliver ikke med et ”på gensyn”, fortæller adm. direktør Jens Broch. Her arbejder man ikke kun med bæredygtige alternativer, men om alternativerne overhovedet er nødvendige.

Læs om flere konkrete tiltag i Visitor, hvor også Danhostel Kalundborg og Konferencevirksomheden Saltoftehus fortæller, hvordan de arbejder med skabe en mere ansvarlig drift.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Planer om en ny McDonald's ved travlt kryds

Fastfoodgiganten arbejder på at kunne opføre en helt ny restaurant på hjørnet af Ejbygade og Åsumvej i Odense. Det fremgår af et dokument på Odense Kommunes hjemmeside.

Hotel Kick-off i København

Kl. 9.00 - 13.30

Hotelbranchen er tilbage med fuldt tryk og slår den ene rekord efter den anden på bl.a. omsætning, antal overnatninger og beskæftigelse. Men virkeligheden byder også på skærpet konkurrence, øget kapacitet i markedet, stigende omkostninger og presset indtjening. Kom til årets Hotel Kickoff og hør mere!

Log ind