Forbrugerne skal være sikret, når de betaler med kort på nettet. Og snart strammes sikkerhedskravene.

Oprindeligt skulle de såkaldte SCA-krav om skærpede verifikationskrav ved kortbetalinger over internettet træde i kraft den 14. september i år. Finanstilsynet har imidlertid besluttet, at reglernes implementering i dansk ret udskydes 1,5 år til marts 2021.

Dette giver virksomhederne yderligere 1,5 år til at sikre, at man kan leve op til de nye krav, og allerede nu bør man gå i gang med at sikre, at man kan leve op til kravene, lyder det fra Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

”SCA-kravene betyder, at der stilles skærpede krav til verifikation af betalingskort, når disse anvendes til betaling af køb/bookinger, der sker over internettet, herunder hotelbookinger via internettet, dvs. både bookinger som foretages direkte via hotellets hjemmeside, via en OTA eller en anden agent/mellemmand”, fortæller Kaare Friis Petersen.

Reglerne betyder I praksis, at det ikke længere vil være nok bare at få kundens navn, kort.nr og cvv-kode for, at foretage en betaling ved hjælp af kundens betalingskort.

Medlemmer af HORESTA kan læse mere de nye regler i dokumentet til højre.

For yderligere information kontakt:

Kaare-1920x1280.jpg
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

DOWNLOAD
FOR MEDLEMMER

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne