Forbrugerne skal være sikret, når de betaler med kort på nettet. Og snart strammes sikkerhedskravene.

Oprindeligt skulle de såkaldte SCA-krav om skærpede verifikationskrav ved kortbetalinger over internettet træde i kraft den 14. september i år. Finanstilsynet har imidlertid besluttet, at reglernes implementering i dansk ret udskydes 1,5 år til marts 2021.

Dette giver virksomhederne yderligere 1,5 år til at sikre, at man kan leve op til de nye krav, og allerede nu bør man gå i gang med at sikre, at man kan leve op til kravene, lyder det fra Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

”SCA-kravene betyder, at der stilles skærpede krav til verifikation af betalingskort, når disse anvendes til betaling af køb/bookinger, der sker over internettet, herunder hotelbookinger via internettet, dvs. både bookinger som foretages direkte via hotellets hjemmeside, via en OTA eller en anden agent/mellemmand”, fortæller Kaare Friis Petersen.

Reglerne betyder I praksis, at det ikke længere vil være nok bare at få kundens navn, kort.nr og cvv-kode for, at foretage en betaling ved hjælp af kundens betalingskort.

Medlemmer af HORESTA kan læse mere de nye regler i dokumentet til højre.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Husk at tjekke om du stadig tager rene Dankort

Det er blevet stadig mere udbredt med fastpris-modeller uden Dankort, hvor den enkelte café eller restaurant blot skal forholde sig til én fast sats pr. transaktion, som også dækker leje af terminal.

Log ind